Jump to content
Club-Monadire.Ge

კიბოსნაირნი და მოლუსკები


Recommended Posts

მრგვალი როა და გვერდულად რომ დარბის იმას რა ქვია?

 

ქიზიყელო, გენაცვალოს რუისელი გიორგი. :friends: :friends:

 

გადავარდი ეხლა სკამიდან შენს შეკითხვაზე. :d030: :d030: :d030: :d030:

 

პ.ს. მოთმინება იქონიე ბიჯო, დასწერენ, თუ არადა დავაყაროთ მერე შეკითხვები. :d030: :d030:

 

მორჩენილი ამბავია, შენი ციტატა "სიგნაჩა"-ში მიმაქვს. :yes:

Edited by ელჩი
Link to post
Share on other sites

მრგვალი როა და გვერდულად რომ დარბის იმას რა ქვია?

:d030: :d030: კაი იყო, მოვკვდი პახმელიაზე სიცილით :yes:

 

ალაზანზე მყავს მასეთი მრგვალი დაჭერილი, აი გაქცევა ნაღდად არ ვაცადე :d030:

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

Чёрное море

 

 

აქ მაგაზე ბევრად დიდებიც არიან, მაგრამ შედარება არ იქნება სამართლიანი, რადგან სად წყნარი ოკეანე და სად ............

 

შემდეგში, რომ მოხარშავ ან შეწვავ/შემწვარს გათქვეფილი კვერცხი უხდება/, ნიორწყალი ძმრით შეაზავე და მოასხი ცხელს.

 

ნუ, აუცილებლად გაყინული არაყის ასგრამიანი მზად უნდა გქონდეს.

Link to post
Share on other sites

 

მე ჩვენი ქვეყანა ვიგულისხმე და მაშასადამე ჩვენს თითოეულ ფორუმელთაგანს დავეკითხე ვინმეს აქვს მსგავსი,ან დიდი ზომის მონაგროვი..? დაინტერესების ამბავია,თორე შეჯიბრს არავინ აპირებს

Link to post
Share on other sites

Чёрное море

 

ამიტომ დავწერე, შედარება არასამართლიანი იქნებათქო, თორემ ქართველი ვარ ძამია მეც და როცა იკითხე ზომებზე, მაგას მოჰყვა ჩემი პასუხი.

 

მართლა კაი მოზრდილები არიან. :yes:

 

გვითხარი როგორ ამზადებ.

Link to post
Share on other sites

ძმარში ვრეცხავ კარგად,მერე ისევ ძმარში ვტოვებ ათი წუთი და ერთი წყლის გავლების შემდეგ ვხარშავ და ტომატში,ცოტა პომიდორში და ბულგარულში ვთუშავ,აუცილებლად თითქმის ყველა სუნელებლები,,,, გადმოდგმის დროს ვაყრი ყველა ჯიშის მწვანილებს და ვაშორებ ცეცხლს და ვტოებ ხუთი წუთი თავდახურული თავისავე ორთქლში,,,ჰო აუცილებლად ვამატებ შავ ღვინოს 50 გრამს...... /ჩემი გამოგონილია,რომელსაც სახელი ვერ დავარქვი,,,/

Link to post
Share on other sites

ჩემი ნადავლი ...

ამ ზომის ვინმეს მოუგროვებია..?

 

 

de7c87209e97.jpg

 

46f2486597a9.jpg

 

ccb6481fd87b.jpg

ეს ზღვის არის ხომ მეგობარო? ტბებში ვნახულობ ხოლმე ძალიან დიდ ზომებს და ის თუ ვარგა საჭმელად ხომ არ იცით?

Link to post
Share on other sites

ელჩი

 

 

გიო მაგ კიბორჩხალას თათების გარდა აქვს რამე ხორცისნაირი? :scratchchin:

 

 

არა ავთანდილ, ბაკანის ქვეშ რაცა აქვს, იმას ვერ შეჭამ ძმაო, მხოლოდ საცეცებიდან გამოძრობილი ხორცი იჭმევა.

 

 

მერეა და უნდა იცოდე დედალის და მამალის გარჩევა.

 

რომ გადმოატრიალებ, დედალს გაშლილი ნიჟარა აქვს მკერდზე, მამალს მოგრძო.

დედალი ყველა ვარიანტში უნდა გაუშვა.

ვერავინ შემამოწმებს მანდ, მაგრამ კანონი კანონია.

 

სადაც დაიჭერ, იგივე წყალში უნდა მოხარშო და გამოდის ბომბა ლუდთან ან თეთრ ღვინოსთან ერთად.

Link to post
Share on other sites

ეს ზღვის არის ხომ მეგობარო? ტბებში ვნახულობ ხოლმე ძალიან დიდ ზომებს და ის თუ ვარგა საჭმელად ხომ არ იცით?

არა ხელოვნური ტბის.... მერე დადე მათი ფოტოები,მაინტერესებს ყველაზე დიდი ზომის რა ზომისაა ჩვენს წყლებში

Link to post
Share on other sites

ძმარში ვრეცხავ კარგად,მერე ისევ ძმარში ვტოვებ ათი წუთი და ერთი წყლის გავლების შემდეგ ვხარშავ და ტომატში,ცოტა პომიდორში და ბულგარულში ვთუშავ,აუცილებლად თითქმის ყველა სუნელებლები,,,, გადმოდგმის დროს ვაყრი ყველა ჯიშის მწვანილებს და ვაშორებ ცეცხლს და ვტოებ ხუთი წუთი თავდახურული თავისავე ორთქლში,,,ჰო აუცილებლად ვამატებ შავ ღვინოს 50 გრამს...... /ჩემი გამოგონილია,რომელსაც სახელი ვერ დავარქვი,,,/

 

როგორც შენ აღწერე, კაი რამე უნდა გამოვიდეს. :yes:

მგონი თეთრი მშრალი ღვინით უკეთესი იქნება.

 

შეწვას თუ დააპირებ, გათქვიფე კვერცხის გული ცილის გარეშე დანაყილ ნიორთან ერთად.

გახსნილ ნიჟარაზე დაასხი კოვზით და ისე შეწვი ღუმელში.

მარილი და შავი პილპილი თავისთავად.

როცა მომზადდება, მერე მოაპკურე ცოტა ძმარი.

გააციე და ისე მიირთვი.

 

 

 

 

P.S.რატომ არის ეს თემა აქ და არა თევზაობის განყოფილებაში?

Edited by ელჩი
Link to post
Share on other sites

როგორც შენ აღწერე, კაი რამე უნდა გამოვიდეს. :yes:

მგონი თეთრი მშრალი ღვინით უკეთესი იქნება.

 

შეწვას თუ დააპირებ, გათქვიფე კვერცხის გული ცილის გარეშე დანაყილ ნიორთან ერთად.

გახსნილ ნიჟარაზე დაასხი კოვზით და ისე შეწვი ღუმელში.

მარილი და შავი პილპილი თავისთავად.

როცა მომზადდება, მერე მოაპკურე ცოტა ძმარი.

გააციე და ისე მიირთვი.

 

 

აუცილებლად მოვსინჯავ,იმედია მომეწონება

Link to post
Share on other sites

ერთადერთხელ მაქვს ეგენი განასინჯი, სარფში ვისვენებდი და ბიჭებმა იქვე კლდეში ჩაყვინთეს, დაკრიფეს და ნაპირზე ნაკვერჩხლებში ჩაყარეს. არაფერი დაუმატებიათ, მაგრამ მაინც მეგემრიელა. რაღაც კვერცხის მსგავსი გემო ქონდა :yes:

Edited by TOZI777
Link to post
Share on other sites

ერთადერთხელ მაქვს ეგენი განასინჯი, სარფში ვისვენებდი და ბიჭებმა იქვე კლდეში ჩაყვინთეს, დაკრიფეს და ნაპირზე ნაკვერჩხლებში ჩაყარეს. არაფერი დაუმატებიათ, მაგრამ მაინც მეგემრიელა. რაღაც კვერცხის მსგავსი გემო ქონდა :yes:

ის სხვაა,ზღვისაა.მიდია ან უსტრიცა იქნებოდა.ეს კი მტკნარი წყლისაა

Link to post
Share on other sites

ტიპი ჩამოვიდა მურმანსკიდან,ჩემ გვერდზე მუშაობს.ასეთი კიბორჩხალები უჭერია.მაქსიმალურის წონა 12 კილო ყოფილა !

 

441ade5065fa.jpg

Link to post
Share on other sites

ვერ დავიჯერებ ზური 12 კგ-ს, ვერა რა.

 

სურათსაც დააკვირდი, ახლოს აქვს მოტანილი კამერასთან, ადამიანის თიითების მიხედვით გაიგებ მაგ კრაბის ზომას.

 

ეგ არის KING CRAB.

 

ზოგიერთი სახეობა 14კგ-საც აღწევს, მაგრამ მაგ კაცს არ უჭირავს ხელში 12-კგ-იანი.

 

დოუკლოს სადღაც ექვსი კილო და დავიჯერებ. :d030:

Edited by ელჩი
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...