Jump to content
Club-Monadire.Ge

Recommended Posts

ჰოდა მოვედი მეც აქ ვარ

ეს ძველია დღეს არ გამიკეთებია მაგრამ იყოს აქ

კრემი გამოდის სასწაული ნამცხვარი (ტორტი ეწერა მარა მაღალი რომელიც არარი ის არარი ტორტი ჩემი შეხედულებიტ)

ბევრი რო არ ვიწვალო მე საიდანაც ვისწავლე და გავაკეთე თქვენთვისაც იმ ვიდეო გაკვეთილს დავდებ, დაგჭირდებად დიდი ძალა ცომთან ჭიდაობისას :)

 

და განსაკუთრებით მოეწონება მათ ვისაც შავი შოკოლადი უყვარს

post-1092-0-70196800-1424472170_thumb.jpg

post-1092-0-43750800-1424472172_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

კექსი

 

 

მასალა:

 

200გ. მარგარინი

300გ. შაქარი

5 კვერცხი

200მლ. მაწონი ან არაჟანი

1ჩ.კ. ძმარი

1/2ჩ.კ. სოდა

500გ. ფქვილი

2ს.კ. კონიაკი

2ს.კ. კაკაო

ვანილი

ფქვილი და კარაქი/მარგარინი სამუშაოდ

მოსართავად:

 

1 ფილა შავი შოკოლადი

1-2ს.კ. რძე/წყალი

ნიგოზი

~ რეცეპტის ინგრედიენტები ~

 

1. გამდნარი მარგარინი შაქართან ერთად კარგად გათქვიფეთ. დაუმატეთ ვანილი, ძმარში გახსნილი სოდა, მაწონი და კონიაკი. ცალკე გათქვიფეთ კვერცხის ცილა და სათითაოდ დაუმატეთ გულები. აღნიშნული მასა შეურიეთ შაქრიან მასას და დაუმატეთ ფქვილი. მიღებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთ ნაწილს შეურიეთ კაკაო.

2. კექსის ფორმას შიგნიდან წაუსვით კარაქი ან მარგარინი და მოაფრქვიეთ ცოტაოდენი ფქვილი, რათა კექსი არ მიიკრას. შემდეგ ფორმაში მონაცვლეობით ჩაასხით თეთრი და ყავისფერი ცომი. შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში და 170-180 გრადუსზე აცხვეთ 40-50 წუთის განმავლობაში.

3. მინანქრის მოსამზადებლად რძესთან ან წყალთან ერთად გაადნეთ შოკოლადი. გამომცხვარი და შეგრილებული კექსი გადმოდგით თეფშზე, მოასხით მინანქარი და სურვილისამებრ მორთეთ ნიგვზის ლებნებით.

 

 

 

 

- See more at: http://www.kulinaria.ge/%e1%83%99%e1%83%94%e1%83%a5%e1%83%a1%e1%83%98.html#sthash.wPIdnWoE.dpuf

 

არმენას ვწერდი ისეთი გამომივიდა ბებია რო შვილიშვილებს უცხობსთქო :d030: :d030: :d030:

post-1092-0-56363100-1425327089_thumb.jpg

post-1092-0-48403100-1425327092_thumb.jpg

post-1092-0-62136400-1425327093_thumb.jpg

post-1092-0-66979300-1425327094_thumb.jpg

post-1092-0-26451900-1425327107_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

ბებიაჩემი კექსებს არ აცხობდა სამწუხაროდ,მაგრამ მის გაკეთებულ ყველა კერძს განსაკუთრებული და განუმეორებელი გემო ქონდა .... გიგა შენი გაკეთებული ნამცხვარი აუცილებლად უნდა დავაგემოვნო,თან რაც შეიძლება მალე :nyam:

Link to post
Share on other sites

ძველით ახალი წლისთვის ჩემი შემოქმედება ის მუქი მიტოა იტალიური თაფლით არი გაკეთებული და ნიგოზიც არ გამიფქცვნია..ანუ ვიღებთ თაფლს იმდენს რამდენიც გვინდა გამოვიდეს ვაცხელვადუღებთ მანამდე სანამ ბუშტები არ გაქრება აქაფებასავით იცის თაფლმა ამის მერე ჩავყრით შIთე რაც გვაქ მიწის იქნება ხმელეთის თუ ცის თხილს :) ნიგოზს ნუშიც მიჭამია და საერთოდ იტალიელების გოზინაყების გასაქანს საზღვარი არ აქვთ ფასთან ერთად ჰოდა ცჰემო კარგებო ამ თხილნიგოზთან ერთად ურევ ურევ ურევ ურევ ურევ და კიდე ურევ მანამ სანამ წეპვადი არ გახდება ან მანამდე სანამ თაფლი დაწვას არ დაიწყებს ყველაფერი თვალით შემდეგ გადმოიღებთ სველ გაცურულ ტილოზე გააბრტყელებთ როგორც გინდათ და გააცივებთ გაციებულს დაჭრით და მიართმევთ საყვარელ მეუღლეს და შვილებს თუ შვილები არ ყავთ მაშინ ერთ შვილს თუ ჯერ არ გყავთ შვილი ღმერთმა მალე გაჩუქოთ და მეუღლეს მიართმევთ თუ არც შვილი გყავს და არც ცოლი რა გეგოზინაყება მეიყვანე ცოლი :alfons:

post-1092-0-99314500-1425408197_thumb.jpg

post-1092-0-66425500-1425408200_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

გაძლება მოგცეთ.

 

 

ვერ ვქაჩავ ტკბილებში.

 

შეიძლება რამოდენიმე თვე გავიდეს და ტკბილს ვერ გავეკარები.

 

მოაქვს ხოლმე მეუღლეს რაღაც შოკოლადიანები, დღესაც მოიტანა, ნუ, ვერა რაა.

 

არადა ახალგაზრდობაში, ერთ კვირაში სამ ლიტრინი ბანკიდან ნატურალური თაფლი დავახურდავე ბოლომდე ტუბორგის ლუდთან ერთად./გემოვნებაზე არ დაობენ./ :d030:

 

მშობლები წასულები იყვნენ და ერბოკვერცხის, სოსისის მოხარშვა და კარტოფილის ფცქვნა და შეწვა მეზარებოდა.

 

მივადექი ამ ფიჭის თაფლს ცხელი თონის პურებთან ერთად და ერთ კვირაში დათვს დავემსგავსე. :d030:

Link to post
Share on other sites

სოსისის მოხარშვა და ერბოკვერცხის შეწვა მეზარებოდა.

აქტიური ბავშვი ყოფილხარ ბატონო გიორგი

წარმომიდგენია სხვა კერძებს როგორ მოამზადებდი :)

Link to post
Share on other sites

აქტიური ბავშვი ყოფილხარ ბატონო გიორგი

წარმომიდგენია სხვა კერძებს როგორ მოამზადებდი :)

 

აუუუ, რა ზარმაცი ვიყავი ვერ წარმოიდგენ, ახლაც ზარმაცი ვარ.

 

რა საჭმელების გაკეთება და ეგთი რამეები, ველური და მოუთვინიერებელი დავრჩი, ოღონდ ამ ბოლო დროს მაგრა დავამუღამე გემრიელი საჭმელების მომზადება.

 

ბოლო 15 წელია თავად ვკვებავ საკუთარ თავს ბუნების ნაბოძარიდან.

 

მომაკლდა დედის და ბებოს ხელი, მეუღლე და გოგოები კიდევ არ არიან "მეხორცეები", მაგათთვის სალათა და მისი ჯანი, მე კიდე ეგეთებს "ჭირიანებს" ვეძახი. :d030:

 

როგორ არსებობენ წარმოდგენა არა მაქვს. :d030:

 

22X24-ზე ჯილაოს/"გრუდინკის"/ დაჭრილი ხაშლამა, კაი წესიერად მოხარშული დიდ ქვაბში, შალახოს რო ცეკვავს "პადნოსზე", რა ტორტი და რაის ნამცხვარი ბუჯო?

 

ჩემით გავალ ამ თემიდან. :hi3:

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

რამდენიმე დღის წინ გაიხსნა ''ბლინების'' რესტორანი. მარილიანიცაა და ტკბილიც. ეს მოცვის მურაბითაა.

post-3-0-43701700-1431294453_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

სნიკერსად ჩაფიქრებული იყო პრინციპში გემრიელია და კარგი :l_ice:

სურვილის შემთხვევაში შემადგელნობასაც მოგართმევთ

post-1092-0-15259600-1431944339_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...