Jump to content
Club-Monadire.Ge

თევზის დამარილება და შებოლვა


Recommended Posts

ელჩი

შენნაირი ყუთი გავაკეთე სეტკით, ბუზი ვერანაირად ვერ დააჯდება გამომადგა შენი ფოტოები. მოკლედ შენობაში მაქ და ორპირი ქარია. მე მგონი სითბოს ბრალია. თევზი რომ დავამარილე გაუშიგნავი, მტკაველიანი კარჩხანა (კარასი) და ქაშაყი (ცოტა უფრო დიდები იყო) დაახლოებით 4კგ იქნებოდა ყველა ერთად. 2კგ მარილი მივეცი და ოთახის ტემპერატურაზე გავაჩერე ალბათ 15 გრადუსი სითბო იქნებოდა. 3კგ გირა დავადევი. ალბათ ალბათ სიმწარე სითბომ მიცა.

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ჩემმა ქვისლმა ჯერ შამაია დამაჭერინა, მერე დამარილება მასწავლა და აგერ ნახეთ რა გამოვიდა:     ადრე არასოდეს გამიკეთებია, პირველი ნახელავია, მაგრამ უმაგრესი გემო აქვს...  

წავიდა შებოლვა

წლევანდელი 

Posted Images

გამარჯობაათ,მაიტერესებს პალიასტომის ღორჯოს დამარილება თუ შეიძლებააა? იქნებ მომწეროოთ, მალე გამოვა ამინდები და დავიცწყებ თევზაობას,ტან პალიასტომზე მაგად მოდის,იყო დრო როცა სახლში ვბურნდებოდიი დიდი ნადავლით

Link to post
Share on other sites

kiko

 

სიმართლე გითხრა, პირველად მესმის ღორჯოს დამარილება.

 

ჩემი აზრით, არ არის ეგ თევზი მაგ დანიშნულებისთვის, ასევე არც შებოლვისათვის.

 

 

გააპიწკინე ცხელ ზეთში და ეგ არი.

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...
  • 7 months later...

გუში ბარაბულკები მოდიოდა საკაიფოდ,,სურათებიც გადავიღე,მაგრამ პროგრამა აირია და წაშლა მომიწია,,,,

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

მოკკლედ ბატონებო ბევრი რომ არ ვილაპარაკო იმის გამო რომ ჩემი ქვისლის ნაჩუქარი საბოლავი აპარატი ბევრ დენს მიხარჯავდა და შებოლილი პროდუქტი ბაზრის ფასებს უტოლდებოდა გადავწყვიტე შემექმნა იაფიანი საბოლავი აპარატი. ინტერნეტის დახმარებით გავაკეთე კვამლის გენერატორი,საიდანაც აბსოლიტურად ცივი კვამლი გამოდის და არც კონდესატი მიყვება საბოლავ კამერაში. ეს იმისთვისაა საჭირო რომ ტენიანი კვამლი აშავებს პროდუქტს და სიმწარეს აძლევს.მშრალი ბოლით კი ოქროსფერი და ძალიან სასიამოვნო გემოს პროდუქტს ვღებულობთ.ეს მილი საიდანაც კვამლი გამოდის მიუერთდება საბოლავ კამერას(ძველ მაცივარს ,ნებისმიერ გერმეტიულ ყუთს),ცემს შემთხვევაში ქვისლის საბოლავ კამერას გამოვიყენებ ისევ.

ამ აგრეგატს შეუძლია შებოლოს ცხლად ,ნახევარ ცხლად და ცივად.

მართალია რაც მომყვა ხელში იმით ავაწყვე და უშნოდ გამოიყურება მარა გავღებავ გავპუდრავ და დაემგვანება რამეს. :e025:

Edited by ავთო
Link to post
Share on other sites

ავთო შენ ფრთხილად იყავი ისლამური სახელმწიფო არ შემოგეხმიანოს :alfons: ვატყობ მაგენს დაჭირდები თუ დაჭირდები :alfons:

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

გამარჯობათ ერთი დამ მაინტერესებს და ვინმეს თუ გაქვთ პასუხი უმორჩილესად გთხოვთ რომ მითხრათ. კაპარჭინა,ბლიკა,ნაფოტა ამ სახეობის თევზების შეძენა სად შეიძლება?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

ეს გიგანტური კარჩხანები ვერ გავიმეტე შესაწვავად და მარილში ვაყურყუტე 3 დღე. ახლა გავფინე და ვნახოთ რა გამოვა ბოლოში.

 

მემგონი ეს ჩვეულებრივი კარჩხანა არ უნდა იყოს,წინა ფარFლები მომრგვალებული და ორმაგი აქვს.ზურგი ზედმეტად კუზიანი და მოშავო ფერისაა.ტანიც თხელი აქვს . :scratchchin:

post-2-0-44944100-1490889152_thumb.jpg

post-2-0-12291700-1490889225_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

რუსები ბუფალოს ეძახიან მაგას ავთი, საზანს და კარასს გავს ერთდროულად და მაგარი ზომებია, მეც მყავს ესენი კარგად ნაჭერი და მაგარი ზომებისაც ერთ დალოცვილ მდინარეშია ჩვენთან. ფსკერულზე უმაგრესი საჭერია. გემოც გადასარევი აქვს და არაა საჭირო რაც ჩამოკიდული გყავს ყველას ერთ დღეს გადასანსლვა. :haha: მე მგონი საზანის ქვირითიდანაა მარა კარჩხანას ჩასხმულით :d030: :d030: :d030:

Link to post
Share on other sites

ავთო

 

პატივცემულო , მაგათ დამარილებაზე მეტად ზომებმა დამაინტრიგა. ძაან დასავლეთშია დაჭერილი თუ ჩვენთან ახლომახლო? :scratchchin:

Link to post
Share on other sites

ავთო

 

პატივცემულო , მაგათ დამარილებაზე მეტად ზომებმა დამაინტრიგა. ძაან დასავლეთშია დაჭერილი თუ ჩვენთან ახლომახლო? :scratchchin:

დასავლეთია ნიკა.

Link to post
Share on other sites

ავთო

ავთო მუცლის ღრუ რა ფერის ქონდათ ? თუ შავი ესეიგი ვერცხლისფერია,თუ თეთრი მაშინ ოქროსფერი.მარილიდან რომ ამოიღე რამდენი ხანი რეცხე ავთო ?

(მარა მე როგორც უყურებ ვერცხლისფერებია მაგენი ... :scratchchin: )

Edited by salamandra
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

ავთო

ავთო მუცლის ღრუ რა ფერის ქონდათ ? თუ შავი ესეიგი ვერცხლისფერია,თუ თეთრი მაშინ ოქროსფერი.მარილიდან რომ ამოიღე რამდენი ხანი რეცხე ავთო ?

(მარა მე როგორც უყურებ ვერცხლისფერებია მაგენი ... :scratchchin: )

3 დღე მქონდა მარილში და 3 საათი ვავლებდი გამდინარე წყალს.

Link to post
Share on other sites

მშვენიერი გამოვიდა შებოლილი ქარიყლაპია. მართალია ცხიმიანი არაა მაგრამ შემწვარს ბევრად ჯობნის.

3 დღე მარილში და მაცივარში. მერე 2-3 საათი გარეცხვა. გაფენა გასაშრობად რო წყალი არ შეყვეს საბოლავში და ბოლვა 3 ,,სუტკა,, შეუწყვეტლად ცივი ბოლით.შემდეგ გაფენა და განიავება 1 დღით მაინც.

post-2-0-05749700-1492527553_thumb.jpg

post-2-0-11239100-1492527600_thumb.jpg

post-2-0-25484800-1492527656_thumb.jpg

post-2-0-28472900-1492527714_thumb.jpg

post-2-0-44612000-1492527791_thumb.jpg

post-2-0-77338400-1492527852_thumb.jpg

post-2-0-27117300-1492527905_thumb.jpg

post-2-0-78612500-1492527956_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

დასრულდა შებოლვის პროცესი. გავფინე გასანიავებლად მარა ძალიან მაღალი ტენიანობაა და დაიცვარა. მარილმა მაინც ქნა თავისი მოკრიბა წყალი :( პატარა ნიავი მაინც იყოს შეაშრობდა.ხვალ აჩვენებს მზიანს და იმედია არ შეცდებიან. :old:

post-2-0-19192500-1492592034_thumb.jpg

post-2-0-02955100-1492592043_thumb.jpg

post-2-0-98679600-1492592051_thumb.jpg

post-2-0-45609100-1492592059_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...