duta 0 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 იფ იფ იფ ამის ნახვა მინდოდა ეხლა მე კაცოოო :D :D :D ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 ორჯერ დავაგემოვნე უკვე ცხენირემი. ციტირება Link to post Share on other sites
jorjick 0 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 ორჯერ დავაგემოვნე უკვე ცხენირემი. საინტერესოა, არ გამისინჯავს წააგავს რაიმე ნაცნობ გემოს ? ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 გიორგი ჟორჟოლიანი ცხენის ხორცს წააგავს ძალიან. ჩემი აზრით, ამ ცხოველისგან გაკეთებული ძეხვეული საუკეთესოა. მეზობელი მონადირე მომიკითხავს როცა ალასკადან ბრუნდება. ვსინჯე მაგისგან სხვადასხვა კერძები ჩვენი სამზარეულოს რეცეპტებით, მაგრამ ვერ გაქაჩა, ღორის ხორცია დასამატებელი. მერე ხოშიანი ხინკალი, ქაბაბი და კოტლეტები გამოდის. პ.ს. თქვენი სახელი და გვარი მეცნობა, ჩვენს ძველ ფორუმზე მახსოვს ასეთი კაცი, რომელსაც იარაღის მაგარი კოლექცია ჰქონდა. ციტირება Link to post Share on other sites
jorjick 0 Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 გიორგი ჟორჟოლიანი ცხენის ხორცს წააგავს ძალიან. ჩემი აზრით, ამ ცხოველისგან გაკეთებული ძეხვეული საუკეთესოა. პ.ს. თქვენი სახელი და გვარი მეცნობა, ჩვენს ძველ ფორუმზე მახსოვს ასეთი კაცი, რომელსაც იარაღის მაგარი კოლექცია ჰქონდა. ძეხვი რო ახსენეთ გამახსენდა, რომ გასინჯული მაქვს, შვედური ან ნორვეგიული წარმოების.. პ.ს. ძველ ფორუმზე ვიყავი კი, შემდგომ რიგი მიზეზების გამო გამოვეთიშე ინტერნეტ კომუნიკაციებს და ფორუმებს.. ციტირება Link to post Share on other sites
babu 0 Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 მოგესალმებით ბატონებო!ბელორუსიაში მოვხვდი ცხენირემის(ლოსის) ნადირობაზე და იქ გავსინჯე. სამონადირო მეურნეობაში რომ მოამზადეს ,იმას სპეციფიური გემო ჰქონდა.მეორე დღეს ჩემმა მეგობარმა დავით დევდარიანმა(რომელსაც საკუთარი რეცეპტურა ჰქონდა )თვითონ მოამზადა თავის დაჩაზე და როგორც ცა და დედამიწა ისე განსხვავდებოდა. განსხვავება ის იყო რომ ხორცი წითელ ღვინოში მოთუშა სადაც მიზერული რაოდენობის კონიაკიც დაამატა( ალბათ რამოდენიმე წვეთი). იქ ვინც იყო ყველამ აღნიშნა რომ ძალიან საინტერესო გემოვნების კერძი გამოვიდა(სამწუხაროდ თვითონ კერძის რეცეპტი აღრარ მახსოვს.)წარმატებებს გისურვებთ კულინარიულ წიაღსვლებში) ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 მოგესალმებით ბატონებო!ბელორუსიაში მოვხვდი ცხენირემის(ლოსის) ნადირობაზე და იქ გავსინჯე. 'ბაბუ'- სად იყავით ბელორუსიაში და როდის? ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 ................................... ცხენის ხორცს წააგავს ძალიან. ჩემი აზრით, ამ ცხოველისგან გაკეთებული ძეხვეული საუკეთესოა. ცხენის ხორცი არ მიჭამია და ვერ შევადარებ, ამიტომ უფრო დაბერებულ ძროხის ხორცს შევადარებ. ძეხვეული კი მართლაც საუკეთესოა. ვსინჯე მაგისგან სხვადასხვა კერძები ჩვენი სამზარეულოს რეცეპტებით, მაგრამ ვერ გაქაჩა, ღორის ხორცია დასამატებელი. პრინციპში სწორია, მაგრამ....გააჩნია ცხოველის ასაკს. მე ბევრ რაღაცას ვაკეთებ ლოსის ხორცისგან, რადგანაც რამოდენიმე წლის განმავლობაში ჩვენს მეურნეობაში ყოველწლიურად 20-25 ცალს მაინც ვაგორებდით. ახალგაზრდა, და მითუმეტეს ლოსის ხბოს ხორცი ბევრი არაფრით განსხვავდება შინაური საქონლის ხორცისგან. წინა კვირას აყვანილი ლოსის ხბოს ხორცისგან იქვე ჩვენებური სუპხარჩო და ნიგვზიანი ხარჩო გავაკეთე. მე თვითონ მომეწონა, არაფერი რომ არ ვთქვათ სხვებზე. სადღეგრძელოების მაგივრად ერთი საათი რეცეპტებს ვყვებოდი. როცა მთავარ ინგრიდიებამდე მივედი, იმედები გაუმტყუნდათ, რომ სახლში თვითონაც გააკეთებდნენ - საიდან მოვიტანოთო ჩვენ ტყემალი და ხორცის აჯიკა (მე მიმქონდა სახლიგან გამოგზავნილი ცპეციალურად). სამწუხაროდ დამზადების პროცესის სურათები არავის გადაუღია, მაგრამ დამერწმუნეთ ერთმანეთს ეჩხუბებოდნენ "დაბავკის" თაობაზე ერთადერთი სურათი რომელიც დარჩება ისტორიაში მერე ხოშიანი ხინკალი, ქაბაბი და კოტლეტები გამოდის. კი, ღორის ხორცთან ერთად ყველაფერი გემრიელი გამოდის. ციტირება Link to post Share on other sites
giorgi 2 Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 რა გემრიელად გამოიყურება :nyam: ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 კობა სად ხარ ჯიმა შენ მაგალითად??? სკაიპი გაქვს გაფუჭებული, ასე ეტყობა საქმეს. არ მქონია კობა მაგ ცხოველის მონადირების საშუალება "უბრალო" მიზეზის გამო. არ არის ჩემთან. მაგაზე მომიწევს გადავიდე ვაშინგტონის შტატში და მთლად-ჩვენნაირების ოცნება-ალასკაზე, იქ ბლომად არიან, "დაჟე" ეზო-კარზე უვარდებიან ხალხს თავის "მეგობარ" გრიზლებთან ერთად. ნამეტანი ძვირი სიამოვნებაა მსგავსი ნადირობა ჩემთვის. ერთხელაც იქნება და მაინც "ამოვარტყავ" ალასკაზე წასვლას მოველირით ხელში, ისე ვერ მოვისვენებ. კაი რაღაცეები გიწერია ზემოთ და დეტალები მინდა ჯიმა. მაგარი "კაპრიზნი" ხორცი აქვს ცხენირემს, თუ გადახარშე, "კრაზის პაკრიშკასავითა" ხდება, შანსი არ არის დაღეჭო და მერე გადაყლაპო. შეწვაა და ე, მერე იწყება "თელი ფილოსოფიაი". პ.ს. ნუ, ახალგაზრდა ცხოველზე, ნებისმიერზე, მოსანადირებელზე, უდაოდ გეთანხმები. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 კობა სად ხარ ჯიმა შენ მაგალითად??? სკაიპი გაქვს გაფუჭებული, ასე ეტყობა საქმეს. არა გიო? დროის ნაკლებობას განვიცდი ახალი ობიექტი მაქვს აღებული და სანამ ყველაფერი არ დაეწყობა თვითონ მიწევს დილიდან საღამომდე კონტროლი ყველაფრის. თანაც ეხლა უკვე ადრე ღამდება აქ და ძალიან ვიღლები გზაში (3 საათი მინიმუმ მეხარჯება გზაში, ისიც თუ "პრობკებში" არ მოვხვდი). სახლში რომ მოვდივარ, ხანდისხან არა მაქვს ინტერნეტში შესვლის თავი. ბევრი დამიგროვდა ფოტომასალაც, მაგრამ ვერ ვიცლი დასადებად :( კაი რაღაცეები გიწერია ზემოთ და დეტალები მინდა ჯიმა.მაგარი "კაპრიზნი" ხორცი აქვს ცხენირემს, თუ გადახარშე, "კრაზის პაკრიშკასავითა" ხდება, შანსი არ არის დაღეჭო და მერე გადაყლაპო. შეწვაა და ე, მერე იწყება "თელი ფილოსოფიაი". პ.ს. ნუ, ახალგაზრდა ცხოველზე, ნებისმიერზე, მოსანადირებელზე, უდაოდ გეთანხმები. ძან იშვიათად ვხარშავ და მხოლოდ ახალგაზრდა ცხოველის ხორცს. უმთავრესად ვშუშავ და ყველას ამას ვურჩევ. ვარიანტებს მოგაწოდებ, თუ გაინტერესებს ციტირება Link to post Share on other sites
loggoff 0 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 თანამედროვე მკვლევართა ნაწილი ეწინააღმდეგება დიეტოლოგების მოსაზრებას, რომ ცხიმიანი საკვები ქოლესტერინის დონის მომატებას იწვევს და გულის მუშაობას ხელს უშლის. ლონდონის კლინიკის კარდიოლოგი ასიმ მალჰორტა აცხადებს, რომ ცხიმით გაჯერებული საკვები გულსისძარღვთა დაავადებებს უფრო ნაკლებად იწვევს, ვიდრე დაბალი ცხიმის შემცველობის მქონე პროდუქტები. უკრაინის ჯანდაცვის სამინისტროს ყოფილი მთავარი დიეტოლოგი პეტრ კარპენკო კი ამბობს, რომ უკრაინელების საყვარელი პროდუქტი სალა, ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა. მისი თქმით, სალა შეიცავს შეუცვლელ ცხიმმჟავებს, რომლებიც გულის მუშაობას აუმჯობესებენ, ჰორმონალურ აქტივობას არეგულირებენ, იმუნიტეტს ავითარებენ და ხელს უწყობენ ნივთიერებათა ცვლას. "ასე რომ, მათთვის, ვისაც გახდომა სურს, სალა შეუცვლელი პროდუქტია“, - ამბობს დიეტოლოგი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 იმ დღეს მომიკითხეს ცხენირემის ძეხვი(თუ კუპატი), ასევე არქტიკული როჭოს შებოლილი მკერდი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 მონადირებული არაა, მარა კაია რაცაა. აჯიკიანი არაჟნითაა შემწვარი. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 იფ, იფ ციტირება Link to post Share on other sites
zaza 1 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 ნერწყვი მომადგა) ციტირება Link to post Share on other sites
duta 0 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 :nyam: ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 ბურვაკის შეწვას ცოტა აკლდა, დრო ვიხელთე და შამპინიონები შემოვუწყვე გარშემო, გავუშვი ისევ ღუმელში. ის სურათი ვეღარ ვიპოვე, სოკოში მაცარელას ყველის კუბები ჩავუშვი, ფანტასტიური რამე გამოვიდა. ციტირება Link to post Share on other sites
jaba 2 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 მაგარია გიო :nyam: ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 ქამა რომ გიყვარს კარგია, მარა შენ მოგროვებულ სოკოს რომ მოამზადებ მაგას არაფერი სჯობს. ასე რომ, წელს გიო უნდა ჩაუღრმავდე მონადირე მეთევზის გამოყენებით მიკოლოგიას ყველი და ქამა მაგარია ნამგვილად ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 წამოვიდა ნერწყვი თავისით: ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 3, 2014 Author Report Share Posted March 3, 2014 ცხენირემის ხორცი მოგვიკითხეს,ბიჭებმა ოდნავ მოშუშეს და მერე კარაქში შეწვეს. ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 ამ გირგობას გავედით საძმაკაცო ბუნებაში და ჩაქაფული და მწვადი გავაშანშალეთ. ჩაქაფული სამყაროს შედევრია. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 ჩაქაფულზე ავყირავდი, თან ცეცხლზე მომზადებული სულ სხვა რამე გამოდის. წავედი ტოლმა გავაცხელო, თორემ გლახათა ვარ. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 ჩაქაფული მაგარია. სამწუხაროდ ჯერ ჩვენთან მწვანე ტყემალი არ ჩანს, რასაც სულმოუთმენლად ველოდები. ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.