Jump to content
Club-Monadire.Ge

მონადირის სამზარეულო


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 693
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ბანაკში. ირემი, ცხენირემი და დათვი(კადრში არ ჩანს ფარში იყო).

ნახავს ამ სურათებს და რა გაუძლებს მერე მაგას? პატონი კობა თოდუა, სხვა გზა არ მაქვს ჯიმა. ადრე დავდე ჩვენი მონადირეების ფორუმზე მსგავსი სურათები და მარგალებს ვინ ასწავლის ზრდილობას?

მონადირული.

Posted Images

გიორგი ჟორჟოლიანი

 

ცხენის ხორცს წააგავს ძალიან.

ჩემი აზრით, ამ ცხოველისგან გაკეთებული ძეხვეული საუკეთესოა.

მეზობელი მონადირე მომიკითხავს როცა ალასკადან ბრუნდება.

ვსინჯე მაგისგან სხვადასხვა კერძები ჩვენი სამზარეულოს რეცეპტებით, მაგრამ ვერ გაქაჩა, ღორის ხორცია დასამატებელი.

მერე ხოშიანი ხინკალი, ქაბაბი და კოტლეტები გამოდის.

 

პ.ს. თქვენი სახელი და გვარი მეცნობა, ჩვენს ძველ ფორუმზე მახსოვს ასეთი კაცი, რომელსაც იარაღის მაგარი კოლექცია ჰქონდა.

Link to post
Share on other sites

გიორგი ჟორჟოლიანი

 

ცხენის ხორცს წააგავს ძალიან.

ჩემი აზრით, ამ ცხოველისგან გაკეთებული ძეხვეული საუკეთესოა.

 

პ.ს. თქვენი სახელი და გვარი მეცნობა, ჩვენს ძველ ფორუმზე მახსოვს ასეთი კაცი, რომელსაც იარაღის მაგარი კოლექცია ჰქონდა.

 

ძეხვი რო ახსენეთ გამახსენდა, რომ გასინჯული მაქვს, შვედური ან ნორვეგიული წარმოების.. :scratchchin:

 

პ.ს. ძველ ფორუმზე ვიყავი კი, შემდგომ რიგი მიზეზების გამო გამოვეთიშე ინტერნეტ კომუნიკაციებს და ფორუმებს.. :hi:

Link to post
Share on other sites

მოგესალმებით ბატონებო!ბელორუსიაში მოვხვდი ცხენირემის(ლოსის) ნადირობაზე და იქ გავსინჯე. სამონადირო მეურნეობაში რომ მოამზადეს ,იმას სპეციფიური გემო ჰქონდა.მეორე დღეს ჩემმა მეგობარმა დავით დევდარიანმა(რომელსაც საკუთარი რეცეპტურა ჰქონდა )თვითონ მოამზადა თავის დაჩაზე და როგორც ცა და დედამიწა ისე განსხვავდებოდა. განსხვავება ის იყო რომ ხორცი წითელ ღვინოში მოთუშა სადაც მიზერული რაოდენობის კონიაკიც დაამატა( ალბათ რამოდენიმე წვეთი). იქ ვინც იყო ყველამ აღნიშნა რომ ძალიან საინტერესო გემოვნების კერძი გამოვიდა(სამწუხაროდ თვითონ კერძის რეცეპტი აღრარ მახსოვს.)წარმატებებს გისურვებთ კულინარიულ წიაღსვლებში) edeb1ba6ef4e82a8d461ad9a91114020.gif

Link to post
Share on other sites

მოგესალმებით ბატონებო!ბელორუსიაში მოვხვდი ცხენირემის(ლოსის) ნადირობაზე და იქ გავსინჯე.

 

'ბაბუ'- სად იყავით ბელორუსიაში და როდის?

Link to post
Share on other sites

...................................

ცხენის ხორცს წააგავს ძალიან.

ჩემი აზრით, ამ ცხოველისგან გაკეთებული ძეხვეული საუკეთესოა.

 

ცხენის ხორცი არ მიჭამია და ვერ შევადარებ, ამიტომ უფრო დაბერებულ ძროხის ხორცს შევადარებ. ძეხვეული კი მართლაც საუკეთესოა.

 

 

ვსინჯე მაგისგან სხვადასხვა კერძები ჩვენი სამზარეულოს რეცეპტებით, მაგრამ ვერ გაქაჩა, ღორის ხორცია დასამატებელი.

 

პრინციპში სწორია, მაგრამ....გააჩნია ცხოველის ასაკს.

მე ბევრ რაღაცას ვაკეთებ ლოსის ხორცისგან, რადგანაც რამოდენიმე წლის განმავლობაში ჩვენს მეურნეობაში ყოველწლიურად 20-25 ცალს მაინც ვაგორებდით.

ახალგაზრდა, და მითუმეტეს ლოსის ხბოს ხორცი ბევრი არაფრით განსხვავდება შინაური საქონლის ხორცისგან. წინა კვირას აყვანილი ლოსის ხბოს ხორცისგან იქვე ჩვენებური სუპხარჩო და ნიგვზიანი ხარჩო გავაკეთე. მე თვითონ მომეწონა, არაფერი რომ არ ვთქვათ სხვებზე. სადღეგრძელოების მაგივრად ერთი საათი რეცეპტებს ვყვებოდი. როცა მთავარ ინგრიდიებამდე მივედი, იმედები გაუმტყუნდათ, რომ სახლში თვითონაც გააკეთებდნენ - საიდან მოვიტანოთო ჩვენ ტყემალი და ხორცის აჯიკა (მე მიმქონდა სახლიგან გამოგზავნილი ცპეციალურად).

სამწუხაროდ დამზადების პროცესის სურათები არავის გადაუღია, მაგრამ დამერწმუნეთ ერთმანეთს ეჩხუბებოდნენ "დაბავკის" თაობაზე :e025::nyam:

 

ერთადერთი სურათი რომელიც დარჩება ისტორიაში ;)

 

b9a4c35ac775.jpg

 

 

 

 

მერე ხოშიანი ხინკალი, ქაბაბი და კოტლეტები გამოდის.

 

კი, ღორის ხორცთან ერთად ყველაფერი გემრიელი გამოდის.

Link to post
Share on other sites

კობა

 

სად ხარ ჯიმა შენ მაგალითად??? :e025:

სკაიპი გაქვს გაფუჭებული, ასე ეტყობა საქმეს. :d030:

 

არ მქონია კობა მაგ ცხოველის მონადირების საშუალება "უბრალო" მიზეზის გამო.

 

არ არის ჩემთან.

 

მაგაზე მომიწევს გადავიდე ვაშინგტონის შტატში და მთლად-ჩვენნაირების ოცნება-ალასკაზე, იქ ბლომად არიან, "დაჟე" ეზო-კარზე უვარდებიან ხალხს თავის "მეგობარ" გრიზლებთან ერთად.

 

ნამეტანი ძვირი სიამოვნებაა მსგავსი ნადირობა ჩემთვის.

ერთხელაც იქნება და მაინც "ამოვარტყავ" ალასკაზე წასვლას მოველირით ხელში, ისე ვერ მოვისვენებ.

 

კაი რაღაცეები გიწერია ზემოთ და დეტალები მინდა ჯიმა.

მაგარი "კაპრიზნი" ხორცი აქვს ცხენირემს, თუ გადახარშე, "კრაზის პაკრიშკასავითა" ხდება, შანსი არ არის დაღეჭო და მერე გადაყლაპო.

შეწვაა და ე, მერე იწყება "თელი ფილოსოფიაი". :d030:

 

პ.ს. ნუ, ახალგაზრდა ცხოველზე, ნებისმიერზე, მოსანადირებელზე, უდაოდ გეთანხმები.

Link to post
Share on other sites

კობა

 

სად ხარ ჯიმა შენ მაგალითად??? :e025:

სკაიპი გაქვს გაფუჭებული, ასე ეტყობა საქმეს. :d030:

 

არა გიო? დროის ნაკლებობას განვიცდი :karochera: ახალი ობიექტი მაქვს აღებული და სანამ ყველაფერი არ დაეწყობა თვითონ მიწევს დილიდან საღამომდე კონტროლი ყველაფრის. თანაც ეხლა უკვე ადრე ღამდება აქ და ძალიან ვიღლები გზაში (3 საათი მინიმუმ მეხარჯება გზაში, ისიც თუ "პრობკებში" არ მოვხვდი). სახლში რომ მოვდივარ, ხანდისხან არა მაქვს ინტერნეტში შესვლის თავი. ბევრი დამიგროვდა ფოტომასალაც, მაგრამ ვერ ვიცლი დასადებად :(

 

 

 

კაი რაღაცეები გიწერია ზემოთ და დეტალები მინდა ჯიმა.

მაგარი "კაპრიზნი" ხორცი აქვს ცხენირემს, თუ გადახარშე, "კრაზის პაკრიშკასავითა" ხდება, შანსი არ არის დაღეჭო და მერე გადაყლაპო.

შეწვაა და ე, მერე იწყება "თელი ფილოსოფიაი". :d030:

 

პ.ს. ნუ, ახალგაზრდა ცხოველზე, ნებისმიერზე, მოსანადირებელზე, უდაოდ გეთანხმები.

 

ძან იშვიათად ვხარშავ და მხოლოდ ახალგაზრდა ცხოველის ხორცს. უმთავრესად ვშუშავ და ყველას ამას ვურჩევ. ვარიანტებს მოგაწოდებ, თუ გაინტერესებს :hi3:

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

თანამედროვე მკვლევართა ნაწილი ეწინააღმდეგება დიეტოლოგების მოსაზრებას, რომ ცხიმიანი საკვები ქოლესტერინის დონის მომატებას იწვევს და გულის მუშაობას ხელს უშლის.

ლონდონის კლინიკის კარდიოლოგი ასიმ მალჰორტა აცხადებს, რომ ცხიმით გაჯერებული საკვები გულსისძარღვთა დაავადებებს უფრო ნაკლებად იწვევს, ვიდრე დაბალი ცხიმის შემცველობის მქონე პროდუქტები.

უკრაინის ჯანდაცვის სამინისტროს ყოფილი მთავარი დიეტოლოგი პეტრ კარპენკო კი ამბობს, რომ უკრაინელების საყვარელი პროდუქტი სალა, ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა.

მისი თქმით, სალა შეიცავს შეუცვლელ ცხიმმჟავებს, რომლებიც გულის მუშაობას აუმჯობესებენ, ჰორმონალურ აქტივობას არეგულირებენ, იმუნიტეტს ავითარებენ და ხელს უწყობენ ნივთიერებათა ცვლას.

"ასე რომ, მათთვის, ვისაც გახდომა სურს, სალა შეუცვლელი პროდუქტია“, - ამბობს დიეტოლოგი.

post-736-0-00375300-1384519233_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

იმ დღეს მომიკითხეს ცხენირემის ძეხვი(თუ კუპატი), ასევე არქტიკული როჭოს შებოლილი მკერდი.

post-3-0-64186600-1390344938_thumb.jpg

post-3-0-72395100-1390344962_thumb.jpg

post-3-0-49879000-1390344988_thumb.jpg

post-3-0-19924400-1390345012_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

ბურვაკის შეწვას ცოტა აკლდა, დრო ვიხელთე და შამპინიონები შემოვუწყვე გარშემო, გავუშვი ისევ ღუმელში.

ის სურათი ვეღარ ვიპოვე, სოკოში მაცარელას ყველის კუბები ჩავუშვი, ფანტასტიური რამე გამოვიდა.

 

260ecc41fc63.jpg

Link to post
Share on other sites

ქამა რომ გიყვარს კარგია, მარა შენ მოგროვებულ სოკოს რომ მოამზადებ მაგას არაფერი სჯობს. ასე რომ, წელს გიო უნდა ჩაუღრმავდე მონადირე მეთევზის გამოყენებით მიკოლოგიას :hi3:

 

ყველი და ქამა მაგარია ნამგვილად :yes:

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

ამ გირგობას გავედით საძმაკაცო ბუნებაში და ჩაქაფული და მწვადი გავაშანშალეთ. ჩაქაფული სამყაროს შედევრია.

 

7f0ad04cd839.jpg

 

e8823cedffc6.jpg

Link to post
Share on other sites

ჩაქაფულზე ავყირავდი, თან ცეცხლზე მომზადებული სულ სხვა რამე გამოდის. :spit:

 

წავედი ტოლმა გავაცხელო, თორემ გლახათა ვარ.

Link to post
Share on other sites

ჩაქაფული მაგარია. სამწუხაროდ ჯერ ჩვენთან მწვანე ტყემალი არ ჩანს, რასაც სულმოუთმენლად ველოდები.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...