Jump to content
Club-Monadire.Ge

მონადირის სამზარეულო


Recommended Posts

  • Replies 693
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ბანაკში. ირემი, ცხენირემი და დათვი(კადრში არ ჩანს ფარში იყო).

ნახავს ამ სურათებს და რა გაუძლებს მერე მაგას? პატონი კობა თოდუა, სხვა გზა არ მაქვს ჯიმა. ადრე დავდე ჩვენი მონადირეების ფორუმზე მსგავსი სურათები და მარგალებს ვინ ასწავლის ზრდილობას?

მონადირული.

Posted Images

წინა შაბათ-კვირას ვგლიჯე ხინკალი და კვერები. სამი პარტია სტუმრები მყავდა. ხაჭაპური და ხინკალი უკვე ესიზმრევათ მგონი :alfons: .

post-3-0-98994100-1480812056_thumb.jpg

post-3-0-27133100-1480812066_thumb.jpg

post-3-0-11480900-1480812072_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

ხინკალი მიყვარს ძალიან. უკვე ასეთების გაკეთება ვისწავლე. ელჩის მადლობა. ცომი ერთმა მასწავლა: 3 ჭიქა ფქვილი, ერთი კვერცხი, მარილი, 1 ჭიქა წყალი. მხეცი გამოდის.

post-3-0-79539100-1481600512_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

BROWNING

 

რა მახსენდება თუ იცი, შენ რომ ხინკალის სურათებს დადებ ხოლმე?

 

პირველად რომ სინჯე გაკეთება და თურქები რომ დაპატიჟე.

 

თურქებმა, ასეთი გემრიელი სუპი ცხოვრებაში არ გვიჭამიაო, არადა ნამყოფი ვართ საქართველოში და იქ სხვანაირად აკეთებენ ხინკალსო. :d030: :d030: :d030:

Link to post
Share on other sites

კი, მასე იყო :alfons:

 

 

BROWNING

 

რა მახსენდება თუ იცი, შენ რომ ხინკალის სურათებს დადებ ხოლმე?

 

პირველად რომ სინჯე გაკეთება და თურქები რომ დაპატიჟე.

 

თურქებმა, ასეთი გემრიელი სუპი ცხოვრებაში არ გვიჭამიაო, არადა ნამყოფი ვართ საქართველოში და იქ სხვანაირად აკეთებენ ხინკალსო. :d030: :d030: :d030:

Link to post
Share on other sites

გიორგის(ელჩის) თხოვნას ვასრულებ და წარმოგიდგენთ ტყის ქათმის მომზადების წესს.

 

თავიდანვე უნდა მოგახსენოთ, რომ საჭმლის მომზადებაში სუპერფრაერი გახლავართ(თუ არ ჩავთვლით მწვადის შეწვას, კვერცხის შეწვა-მოხარშვასა და ნახევარფაბრიკატების თერმულ დამუშავებას), ამიტომ ნანადირევის მომზადება მიბარებული მაქვს ოჯახის ქალბატონებზე. აქ წარმოგიდგენთ რეცეპტს, რომელსაც მეუღლე მკარნახობს:

 

გასუფთავებული და გარეცხილი ტუში დაიჭრება ოთხ ნაწილად; ქვაბში სულ მცირე რაოდენობის წყალში ჩავშუშოთ დაბალ ალზე.

ჩაშუშული ხორცი ოდნავ მოვბრაწოთ და ჩავაყაროთ ხახვი. როცა ხახვი დაიბრაწება, დავასხათ წყალი(ხორცი რომ დაიფარება იმდენი) და ვხარშოთ.

სანამ ხორცი იხარშება ცალკე მზადდება საცივის სუნელი: ხმელი ქინძი,

ზაფრანი, წიწაკა, უცხო სუნელი, ნიგოზი.

ნიგოზი, ერთი პატარა კბილი ნიორი და მარილი დაინაყება...

აქ ჩამოთვლილ ინგრედიენტებს ვურევთ ერთმანეთში და გავაზავებთ ერთი ჩ/კ ძმრით. ნაზავი უნდა გავათხელოთ წყლით და დავასხათ კარგად მოხარშულ ხორცს. ჯამში გამზადებულმა წვენმა ხორცი მთლიანად არ უნდა დაფაროს(მხოლოდ მოადგება შუაზე).

როცა ეს ყოველივე ადუღდება, ვადუღოთ 5 წუთი და მორჩა კინო-- გაამოთ!!!

Link to post
Share on other sites

Gurulo

 

ენგრე რაა შე დალოცვილო.

 

დააყარეთ სხვებმაც.

 

ამოვიდა ამდენი ბუღლამა.

 

ახლა ვბოლავ კაი ბუთხუზუნა იხვს.

 

ვნახოთ რა გამოვა.

 

აქამდე მეც ბუღლამას ვაკეთებდი, ან ღუმელში ვწვავდი დამარინადებულს.

 

მაგარი ბომბა რამე უნდა გამოვიდეს, ერთი ღამე მარინადში მქონდა და სადღაც სამი საათია ვაშლის ნაფოტებზე ვბოლავ.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

გუშინ უნგრელებთან ერთად გავაკეთეთ უნგრული ძეხვი. ეგრევე გავსინჯეთ და კარგი იყო. დანარჩენი დღეს შეიბოლება და იქეთ შაბათ-კვირას გავსინჯავ. მაგის გულისთვის ბანაკში ასვლა გავმაზე.

post-3-0-77203400-1485123770_thumb.jpg

post-3-0-38608600-1485123778_thumb.jpg

post-3-0-73998800-1485123788_thumb.jpg

post-3-0-20447400-1485123797_thumb.jpg

post-3-0-46314000-1485123804_thumb.jpg

post-3-0-48674900-1485123811_thumb.jpg

post-3-0-60841400-1485123818_thumb.jpg

post-3-0-99157700-1485123826_thumb.jpg

post-3-0-72762000-1485123833_thumb.jpg

post-3-0-83587800-1485123841_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

ძაან ლამაზად გამოიყურება, მართლა ეტყობა რომ გემრიელი უნდა იყოს.

 

P.S. გუბე, თევზეულებისთვის ცალკე თემა გვაქვს

 

http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=250

 

http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=694

Link to post
Share on other sites

ძაან ლამაზად გამოიყურება, მართლა ეტყობა რომ გემრიელი უნდა იყოს.

 

P.S. გუბე, თევზეულებისთვის ცალკე თემა გვაქვს

 

http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=250

 

http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=694

მადლობა კობა

Link to post
Share on other sites

მადლობა კობა

 

არაფრის ძმაო!

შენ ოღონდ შენი მონაპოვარის სურათები და პროცესის აღწერა დადე, ჩვენ კი გადავიტანთ ასეთ წვრილმანებს :Laie_99:

 

"ჯარისკაცის მამა"-ში რომ არის - "...ты виноград не сажал, ты виноград не пахал, ты виноград только кушать любишь", მეც მასე ვარ. მეთევზე არა ვარ, მაგრამ, ყველაფერი მაინტერესებს, რაც თევზაობას ეხება, განსაკუთრებით კი პროცესის ბოლო სტადია :spit::nyam: :nyam: :nyam::alfons:

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

ცალკეც არაა ცუდი, თუმცა ხორცთანაც კარგად წავა. დაჭრილი ბოსტნეული, ამოვლებული ზეითუნის ზეთში და სანელებლებში და მერე ჰაერღუმელი.

post-3-0-17379700-1491153304_thumb.jpg

post-3-0-87306700-1491153312_thumb.jpg

post-3-0-31494600-1491153324_thumb.jpg

post-3-0-99192700-1491153334_thumb.jpg

post-3-0-00351400-1491153345_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...