BROWNING 349 Posted December 4, 2016 Author Report Share Posted December 4, 2016 ქათამი და ბოსტნეულობა, ღვინით, პამიდვრით, ნაღებით და სანელებლებით. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 4, 2016 Author Report Share Posted December 4, 2016 წინა შაბათ-კვირას ვგლიჯე ხინკალი და კვერები. სამი პარტია სტუმრები მყავდა. ხაჭაპური და ხინკალი უკვე ესიზმრევათ მგონი . ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 ხინკალი მიყვარს ძალიან. უკვე ასეთების გაკეთება ვისწავლე. ელჩის მადლობა. ცომი ერთმა მასწავლა: 3 ჭიქა ფქვილი, ერთი კვერცხი, მარილი, 1 ჭიქა წყალი. მხეცი გამოდის. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 BROWNING რა მახსენდება თუ იცი, შენ რომ ხინკალის სურათებს დადებ ხოლმე? პირველად რომ სინჯე გაკეთება და თურქები რომ დაპატიჟე. თურქებმა, ასეთი გემრიელი სუპი ცხოვრებაში არ გვიჭამიაო, არადა ნამყოფი ვართ საქართველოში და იქ სხვანაირად აკეთებენ ხინკალსო. :d030: ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 კი, მასე იყო BROWNING რა მახსენდება თუ იცი, შენ რომ ხინკალის სურათებს დადებ ხოლმე? პირველად რომ სინჯე გაკეთება და თურქები რომ დაპატიჟე. თურქებმა, ასეთი გემრიელი სუპი ცხოვრებაში არ გვიჭამიაო, არადა ნამყოფი ვართ საქართველოში და იქ სხვანაირად აკეთებენ ხინკალსო. :d030: ციტირება Link to post Share on other sites
Gurulo 154 Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 გიორგის(ელჩის) თხოვნას ვასრულებ და წარმოგიდგენთ ტყის ქათმის მომზადების წესს. თავიდანვე უნდა მოგახსენოთ, რომ საჭმლის მომზადებაში სუპერფრაერი გახლავართ(თუ არ ჩავთვლით მწვადის შეწვას, კვერცხის შეწვა-მოხარშვასა და ნახევარფაბრიკატების თერმულ დამუშავებას), ამიტომ ნანადირევის მომზადება მიბარებული მაქვს ოჯახის ქალბატონებზე. აქ წარმოგიდგენთ რეცეპტს, რომელსაც მეუღლე მკარნახობს: გასუფთავებული და გარეცხილი ტუში დაიჭრება ოთხ ნაწილად; ქვაბში სულ მცირე რაოდენობის წყალში ჩავშუშოთ დაბალ ალზე. ჩაშუშული ხორცი ოდნავ მოვბრაწოთ და ჩავაყაროთ ხახვი. როცა ხახვი დაიბრაწება, დავასხათ წყალი(ხორცი რომ დაიფარება იმდენი) და ვხარშოთ. სანამ ხორცი იხარშება ცალკე მზადდება საცივის სუნელი: ხმელი ქინძი, ზაფრანი, წიწაკა, უცხო სუნელი, ნიგოზი. ნიგოზი, ერთი პატარა კბილი ნიორი და მარილი დაინაყება... აქ ჩამოთვლილ ინგრედიენტებს ვურევთ ერთმანეთში და გავაზავებთ ერთი ჩ/კ ძმრით. ნაზავი უნდა გავათხელოთ წყლით და დავასხათ კარგად მოხარშულ ხორცს. ჯამში გამზადებულმა წვენმა ხორცი მთლიანად არ უნდა დაფაროს(მხოლოდ მოადგება შუაზე). როცა ეს ყოველივე ადუღდება, ვადუღოთ 5 წუთი და მორჩა კინო-- გაამოთ!!! ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Gurulo ენგრე რაა შე დალოცვილო. დააყარეთ სხვებმაც. ამოვიდა ამდენი ბუღლამა. ახლა ვბოლავ კაი ბუთხუზუნა იხვს. ვნახოთ რა გამოვა. აქამდე მეც ბუღლამას ვაკეთებდი, ან ღუმელში ვწვავდი დამარინადებულს. მაგარი ბომბა რამე უნდა გამოვიდეს, ერთი ღამე მარინადში მქონდა და სადღაც სამი საათია ვაშლის ნაფოტებზე ვბოლავ. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 გუშინ უნგრელებთან ერთად გავაკეთეთ უნგრული ძეხვი. ეგრევე გავსინჯეთ და კარგი იყო. დანარჩენი დღეს შეიბოლება და იქეთ შაბათ-კვირას გავსინჯავ. მაგის გულისთვის ბანაკში ასვლა გავმაზე. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 კუბდარი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 ხინკალი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 ღრუტუნია. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 3, 2017 Author Report Share Posted March 3, 2017 იხვის მკერდი(ფრანგულად). ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 5, 2017 Author Report Share Posted March 5, 2017 <<სტეიკი<< ტაფაზე. ციტირება Link to post Share on other sites
levani 71 Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 გუბე ამას შეხედულობაზე ეტყობა გემრიელი რომ იქნება. შებოლილი თევზეული მაგარია. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 ძაან ლამაზად გამოიყურება, მართლა ეტყობა რომ გემრიელი უნდა იყოს. P.S. გუბე, თევზეულებისთვის ცალკე თემა გვაქვს http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=250 http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=694 ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 ძაან ლამაზად გამოიყურება, მართლა ეტყობა რომ გემრიელი უნდა იყოს. P.S. გუბე, თევზეულებისთვის ცალკე თემა გვაქვს http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=250 http://club-monadire.ge/index.php?showtopic=694 მადლობა კობა ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 მადლობა კობა არაფრის ძმაო! შენ ოღონდ შენი მონაპოვარის სურათები და პროცესის აღწერა დადე, ჩვენ კი გადავიტანთ ასეთ წვრილმანებს "ჯარისკაცის მამა"-ში რომ არის - "...ты виноград не сажал, ты виноград не пахал, ты виноград только кушать любишь", მეც მასე ვარ. მეთევზე არა ვარ, მაგრამ, ყველაფერი მაინტერესებს, რაც თევზაობას ეხება, განსაკუთრებით კი პროცესის ბოლო სტადია :nyam: ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 2, 2017 Author Report Share Posted April 2, 2017 საქონლის სტეიკი ტაფაზე. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 2, 2017 Author Report Share Posted April 2, 2017 ცალკეც არაა ცუდი, თუმცა ხორცთანაც კარგად წავა. დაჭრილი ბოსტნეული, ამოვლებული ზეითუნის ზეთში და სანელებლებში და მერე ჰაერღუმელი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 9, 2017 Author Report Share Posted April 9, 2017 წარმოიდგინეთ რომ ხოხობია ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 9, 2017 Author Report Share Posted April 9, 2017 ეს ბოსტნეული ყველანაირ ხორცზე წავა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 23, 2017 Author Report Share Posted April 23, 2017 ვერ გავიგე მე გამალოთეს თუ ესენი გავალოთე. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 23, 2017 Author Report Share Posted April 23, 2017 მტაცებლები ვართ რა... ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 23, 2017 Author Report Share Posted April 23, 2017 კურდღელი ჩემეული რეცეპტით. ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.