გიორგი 46 Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 "კანტროლკა" მხია ახლა ამან. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 28, 2015 Author Report Share Posted October 28, 2015 აგერ ელჩი უკეთესი იყო შაბათს. ღორისაა, წინასწარ დამარინებული. დნებოდა რა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 28, 2015 Author Report Share Posted October 28, 2015 ცხენირემის შილა(თუ რიზოტო). უმაგრესი გამოვიდა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 29, 2015 Author Report Share Posted October 29, 2015 შებოლვებზე ძალიან კარგი გვერდია: http://maitrefumeur.com/ იხვის მკერდის შებოლვა. მასალა: იხვის მკერდი; მარილი; შავი და წითელი წიწაკა; შავი ღვინო; თაფლი. პროცესი: ხორცს ამოვავლებთ მარილში(წონის 2.5%, მაგალიტად ერთ კილოზე 25 გრამი) მერე შავ წიწაკაში(ხორცის წონის 1%).მოვატავსებთ პოლიეთილენის პარკში და შევინახავთ მაცივარში(4 დღე). პერიოდულად გადავბრუნ-გადმოვაბრუნებთ. შემდეგ ხორცს გავრეცხავთ ცივ წყალში, მარილის და სავი წიწაკის მოსაცილებლად და ამოვავლებთ 2 სუფრის კოვზი ღვინის, წითელი წიწაკის და თაფლის ნაზავში, ისე რომ ნაზავი კარგად შეებჭნას. ვტოვებთ მაცივარში ღიად სამი დღე(ყოველდღიური გადაბრუნებით ). გამოვიღებთ მაცივრიდან. ვტოვებთ ოტახის ტემპერატურაზე ერთი საათი და ვბოლავთ საათნახევარი (ერთი საათი წყლის ავზით და ნახევარი საათი მშრალად), კანით ზემოთ, 225 ფარენგეიტზე (მიახლოებით 105-107 ცელსიუსი). გავაცივებთ ოტახის ტემპერატურაზე, შევახვევთ თხელ პოლიეთილენში მჭიდროდ და ვტოვებთ მაცივარში 24 საათი. მიირთმევა ცივად, თხლად დაჭრილი. http://maitrefumeur.com/recettes/fumoir-magret-canard-fume-poivre-vin/ ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 3, 2015 Author Report Share Posted November 3, 2015 გავაკეთე ენა კლასიკურ იმერულად(შიშხათად, ნიგოზ-ნიორ-სანელებლები). უგემრიელესი გამოვიდა. აი ჭადზე კი მომეხაზა. ციტირება Link to post Share on other sites
Gurulo 154 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 აუუუუუუუუუუუუუუ რა მაგრობაა! :yes: ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 გუშინ მეგობარმა კანადური ბატის ხორცზე დამპატიჟა. ბატის ხორცის დიდი მოყვარული არ ვარ, მაინც ურტყამს გემო. თელავის მარნის ბიოსაფერავი დავაყოლეთ. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 ტაჯინი ცხენირემის ხორცით. ხორცი ჯერ ზეითუნის ზეთში, ნიორში, ლიმონის წვენში, მეგრულ აჯიკაში და ცოტა სანელებლებში დავამარინე. მერე კარტოფილი, ხახვი, ბულგარული, სტაფილო. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 23, 2015 Author Report Share Posted November 23, 2015 ცხენირემის კუბდარი. ესაა რომ მსხვილად გატარებულია, არ დამიკეპია. უგემრიელესი გამოვიდა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 23, 2015 Author Report Share Posted November 23, 2015 ტაჯინი. ეს ჭიქა ორეგონის სახსოვარია. ერთი ელჩს აქვს, ერთიც მე. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 პირიქით ვახტანგ, კუბდარი დაკეპილი ხორცით უფრო ბომბა გამოდის, მთავარია ზომიერად შეაზავო ფარში. ანუ, არ უნდა ბევრი მწვანილები და სუნელები. ნუ, ღორის ხორცი მაინც უნდა გადაურიო ცოტა. მაგალითად, ჯიხვის კუბდარი არაერთხელ გამისინჯავს და რაღაც სპეციფიური გემო აქვს, თან ორ ნაჭერზე მეტს ვერ გაქაჩავ, ძალიან ცხიმიანია. დააცდი ცოტას და უცებ ცივდება, მერე სჯობია აღარ მოკბიჩო. ამიტომ აკეთებენ სვანები მომცროებს. გაცხელებული კუბდარი კიდევ, სხვა რამეა, აღარ ღირს იმის სუფრაზე დადება. რაც შეეხება შველს, ირემს და ცხენირემს, უმჯობესია დაიკეპოს და გატარებული ღორის ხორცი დაემატოს. იგივე ფარშით, მაგრა დამუშავებული ცომით ხინკალი სინჯე. დააშტერებ ყველას. პ.ს. დღეს ვერ გელაპარაკე, ეტყობა სტუდენტები გყავდა ლექციაზე, არაუშავს, ხვალ მე ჩაგიტარებ ლექციას კუბდარზე. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 ვიცი რომ უნდა დაიკეპოს. მასე ვაკეთებ, მაგრამ ამ ჯერზე შემეზარა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 25, 2015 Author Report Share Posted November 25, 2015 რავარი შეფი გამოვიდოდა ჩემგან?! ცხენირემის 400 გრამიანი ნაჭერი მარალ ცეცხლზე დავბრაწე ტაფაზე 2-2 წუთით ყველა მხრიდან. მერე ჰაერღუმელში გადავიტანე(თავზე მარილი, შავი წიწაკა, კარაქის ნაჭერი, ნიორი, ქონდარი) და 200 გრადუსზე ათი წუთი, ხუთიც 180-ზე. ამასობაში, ტაფაზე, რომელზეც ხორცი დავბრაწე, მოვწვი ხახვი, დავამატე წითელი ღვინო, ჯანჯაფილი,ქონდარი, ოდნავ სანელებელი, მდოგვი, ნაღები, და ჰაერღუმელიდან ხორცის გამორების მერე, იქ ფსკერზე მორჩენილი წვენი. ბოლოს ცოტა კონიაკი და ავაალე. გამოღებული ხორცი სევფუთე ალუმინის ქაღალდში ათი წუთით და მერე თხლად დავჭერი. მე მგონი სურათებით დამიჯერებთ რომ მხეცი გამოვიდა. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 (edited) ბოლო სურათში მარჯვენა მაღალ კუთხეში წითელი ღვინის ჭიქა დგას. ეგ რომ არ მიგეყოლებინა მაგ კერძისთცის, ორიანს დაგიწერდი კულინარიაში. რავარი დასპეცდი ბუჯო საჭმელების მომზადებაში, ხომ არ დაგენებებინა თავი მეცნიერებისათვის? Edited November 26, 2015 by ელჩი 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 26, 2015 Author Report Share Posted November 26, 2015 ერთი სხვაობაა, მზარეულობა სიამოვნებას არ მანიჭებს, მეზარება. ....., ხომ არ დაგენებებინა თავი მეცნიერებისათვის? ციტირება Link to post Share on other sites
qevxo 0 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 გემრიელია ნახევრად შემწვარი?? ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 27, 2015 Author Report Share Posted November 27, 2015 კი, მხეცია, ოღონდ ერთი რამე უნდა გავითვალისწინოთ, ყველა ეს ხორცი ',დამწიფებულია'', ანუ მთლიანი კარკასი ინახება 4 გრადუსზე ათი დღე მაინც და მერე იჭრება. მთლად ნახევრად შემწვარი არა, მაგრამ 70% შემწვარი მიყვარს. თანაც ეს უფრო საქონელს ეხება ვიდრე ღორს. გემრიელია ნახევრად შემწვარი?? ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 7, 2015 Author Report Share Posted December 7, 2015 აქაური ფერმის ხბო. ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 ხინკალი კალმახა სოკოსაგან. კალმახა 1კგ ხახვი 300 გრ შავი პილპილი დაფქვილი --2 ჩ.კ ძირა 3 ჩ.კ. მარილი გემოვნებით . დავკეპოთ სოკო და ხახვი წვრილად ,ტაფაზე მოვთუშოთ ზეთში 20-30 წუთი,თან ვურიოთ ,დავაყაროთ პილპილი და ძირა და გავაგრძელოთ დაბალ ცეცხლზე თუშვა. დავუმატოთ მარილი ამოვურიოთ და გავაცივოთ. როცა გაცივდება დავუმატოთ 100 გრ წვრილად დაკეპილი ხახვი,გადავურიოთ და ხინკლის შიგთავსი მზადაა. ცომი მზადდება სახინკლედ მაგარი. მოვახვიოთ და წავიდა მდუღარეში. გემრიელად მიირთვით მაგარი რამეა. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 (edited) დაილოცოს თევზაობა. დაიჭერ და მერე გაუშვებ. ახლა ორ დიდ "ღლავს" დავიჭერ ერთი სატყუარის გადაგდებით. "ხალადეცი" ხსნილზე. ინგრედიენტები გახლავთ ბუთხუზა ბატი, საშინლად გასუქებული დიდთავიანი ბურვაკი და დანარჩენი ბოსტნეული კი იცით ყველამ. Edited January 8, 2016 by ელჩი 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted January 10, 2016 Author Report Share Posted January 10, 2016 მოვიდა ცხენირემის ხინკალი და ცხენირემის თავიანი ლუდი. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 პილპილი სადაა ბუჯო??? ეგ ლუდი გასინჯული მაქვს და მაგარი ბომბა რამეა. შეგარგოს მერცხალო. პ.ს. არ მცალია მეტი. იხვსა ვბრაწავ და მოვაყრი მერე სურათებს. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted January 11, 2016 Author Report Share Posted January 11, 2016 არის პილპილიც, მანდ არ ჩანს. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 ე, ამიტომაა თევზაობა საინტერესო, ვერ მოვიტყუე ორი დიდი "ღლავი". არ თოხლა არცერთმა. არაყი იმიტომ დავუდე ლაბას, აჭარელ ლომს დავაწერინებ რამესთქო. იმ პატარა ჭიქაში კიდო, კანადელი ვარო პასპორტში რომ უწერია, იმის წამოგება მინდოდა. გამოვუშვებ აბა დაბრაწულ იხვს. პ.ს. თქვენც დადეთ თქვენი რეცეპტები ბიჭებო. მე სხვადასხვანაირად ვაკეთებ ყოველთვის, ამოვიდა ბუღლამა. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 არაჟანში დანაყილი ნიორი ავურიე, მანამდე ერთი ღამით დამარილებულ-დაპილპილებულ- დაღვინებული ღრმა თასში მქონდა მაცივარში. გუშინ მგელივით მშიერი მოვედი, ვხიე ღუმელში და ისეთი გემრიელი გამოვიდა, მთლიანად დავახურდავე. პ.ს. სხვა სურათებიც მაქვს, მაგრამ სამზე მეტს ვერ ვდებ ერთ პოსტში. ეს გვეყოფა ჯერჯერობით. ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.