BROWNING 349 Posted May 14, 2017 Author Report Share Posted May 14, 2017 იხვის მკერდი, ხახვით, ბალზამური ძმრით და თაფლით. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted May 14, 2017 Author Report Share Posted May 14, 2017 (edited) მონადირული სუფრა. Edited May 14, 2017 by BROWNING 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted May 14, 2017 Author Report Share Posted May 14, 2017 ესეც <<საკურდღლე<< მისაყოლებელი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted May 14, 2017 Author Report Share Posted May 14, 2017 (edited) ჩემეული ხინკალი, ხაჭაპურ, მოდიფიცირებული პიცა და სოუსი Edited May 14, 2017 by BROWNING ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 20, 2017 Report Share Posted May 20, 2017 კურდღელი ჩემეული რეცეპტით. რეცეპტიც მოგეყოლებინა ვახო! სურათზე ზაან "გემრიელად" გამოიყურება ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 20, 2017 Report Share Posted May 20, 2017 იხვის მკერდი, ხახვით, ბალზამური ძმრით და თაფლით. მაგარია ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 20, 2017 Report Share Posted May 20, 2017 (edited) ვერ გავიგე მე გამალოთეს თუ ესენი გავალოთე. ერთხელ ბელგიიდან მყავდა სახლში სტუმრები, არადა ამ დროს სიმამრიც ჩვენთან იყო სტუმრად. ეს ბელგიელები ფრანგი წარმოშობის იყვნენ და როგორც ფრანგების უმრავლესობას, სუფრის და ღვინის კულტი გამჯდარი ქონდათ სისხლში. ჩვენ ქართველებს თავი მოგვაქვს იმით, რომ, ღვინის დიდი ხნის ისტორია გვაქვს და ვითომ მაგრა ვერკვევით ღვინო და ყურძენში, მაგრამ სინამდვილეში ქართველების უმრავლესობა მხოლოდ "დამისხი-დალიეს" დონეზე თუ ერკვევა ღვინოში. ფრანგების უმრავლესობა კი ცდილობს ღრმად ჩაწვდეს ღვინის ისტორიას და მის ნაირსახეობას, მიუხედავად იმისა, აქვთ თუ არა რაიმე რეალური შეხება (მუშაობის და ბიზნესის სახით)ღვინო და ყურძენთან. ამისთვის ისინი გადიან სპეციალურ კურსებს და ცდილობენ პირველივე შესაძლებელ შემთხვევაში გამოამჟღავნონ თავიანთი ცოდნა. ჩემი ბელგიელები ასაკში შესული ხალხი იყო (ახალგაზრდა რძლის გარდა) და მშვენივრად ერკვევოდნენ არა მარტო სასმლებში, არამედ საჭმლის დამზადებაშიც. ჩემი სტუმრობისას მათ მიერ გაშლილი ყოველი სუფრა კულინარიის პატარა შედევრი იყო. მეც ვცდილობდი, როცა ჩემთან ჩამოდიოდნენ, ქართული პურ-მარილის სილამაზე და სიტკბო მენახებინა. მოკლედ, ისე მოხდა, რომ ქალებმა მოინდომეს პეტერბურგის მაღაზიებში გასეირნება. მე ქალაქგარეთ ვცხოვრობ და სახლში რამოდენიმე საათით დაგვრჩნენ ჩემი ბელგიელი სტუმარი და ჩემი სიმამრი. ჩემი სიმამრი ბელორუსიიდანაა და საბჭოთა სისტემის აღზრდა აქვს გავლილი, ამ სიტყვის სრული მნიშვნელობით. სახლში რომ დავბრუნდით დაგვხვდა ასეთი სურათი - ჩემი სტუმარ/მასპინძელი (სიმამრი მასპინძლის როლში) არიან ერთმანეთს გადახვეულები , რასაკვირველია გაჭუჭული მთვრალები და მღერიან "მარსელიოზას". სუფრას არ იკითხავთ - უზურგო სკამზე (табуретка-ს რომ ეძახიან), არის გადაფარებული გაზეთი, გაზეთზე დევს ცხლად შებოლილი თევზი (салака), დამჟავებული კიტრი ბანკაში, მოხარშული კარტოფილი და რასაკვირველია არაყი. ტაბურეტკის ქვევით კიდევ 2 ცარიელი ბოთლი. იმაზე ლაპარაკი, რომ ბელგიელმა რუსული, ჩემმა სიმამრმა კი ფრანგული, ინგლისური ან მითუმეტეს ფლამანდრული არ იცოდნენ, ხომ ზედმეტია. ბელგიელი ჩემს სიმამრს სულ "ჩემს კაპიტანს" ეძახდა და "ნორმანდია - ნემანის" სადღეგრძელოს თავაზობდა . ვინც არ იცის, დიდი სამამულო ომის დროს, საბჭოთა კავშირის მხარეს ომობდა ფრანგების საავიაციო ესკადრილია, რომელიც შემდგომში პოლკად გადაიქცა. ამ ესკადრილიას თავიდან "ნორმანდია" დაერქვა, იმ პროვინციის საპატივცემლოდ, საიდანაც ფრამგების უმრავლესობა იყო. 1944 წელს სტალინის ბრძანებით ან პოლკის სახელს "ნემანიც" დაემატა, მდინარე ნემანის საპატივცემლოდ, რომლის ფორსირების დროს, საბჭოთა ჯარებს ძალიან დაეხმარა ფრანგების ავიაპოლკი. რატომ გიყვებით ასე დაწვრილებით ამას, იმიტომ რონ, ჩემი სიმამრი არის ქალაქიდან, რომელიც მდინარე ნემანზე სანაპიროზე არის განლაგებული და ცხოვრების რაღაც ნაწილი მას ამ მდინარეზე აქვს გატარებული, როგორც ერთ-ერთი გემის კაპიტანს. როგორ გააგებინა მაგან ეს ყველაფერი ბელგიელს ჩემთვის დღესაც გაუგებარია Edited May 20, 2017 by კობა ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted May 21, 2017 Report Share Posted May 21, 2017 კაგად უმუშავია შენ სიმამრს კობა ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 21, 2017 Report Share Posted May 21, 2017 (edited) კი ავთო, მაგრა გასაკვირი ისაა, რომ, მაგ ბელგიელი ისეთი აღფრთოვანებული იყო ასეთი სუფრით, რომ შემდეგში სულ ჩემს სიმამრს იხსენებდა Edited August 9, 2017 by კობა ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted July 17, 2017 Author Report Share Posted July 17, 2017 სად მეცალა ამ ჩამოსვლაზე სამზარეულოსთვის, მაგრამ კანადელების ჩამოსვლისას მომიწია პატარა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted August 13, 2017 Author Report Share Posted August 13, 2017 დამარინებული ქათმის მკერდი ზემოთ და ქვემოთ სტეიკი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 18, 2018 Author Report Share Posted March 18, 2018 ფრინველის ხორცი ბეკონით. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 18, 2018 Author Report Share Posted March 18, 2018 აი ეს ნაკრები მიყვარს ძალიან. მეტი სადილ-ვახშამი არც მჭირდება. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted August 11, 2018 Author Report Share Posted August 11, 2018 აქ კაი ხანია არაფერი დამიდევს. სტეიკი 21 დღიანი დამწიფებით. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted August 11, 2018 Author Report Share Posted August 11, 2018 ქათმის და ხბოს ღვიძლი ხახვში,ნიორში, ქონდარში, წითელ ღვინოში და ნაღებში (სანელებლები თავისთავად იგულისხმება). 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted August 11, 2018 Author Report Share Posted August 11, 2018 ღორის სუკი ნივრიანი არაჟნით. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 2, 2018 Author Report Share Posted December 2, 2018 კურდღელი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 2, 2018 Author Report Share Posted December 2, 2018 საქონლის სტეიკი. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 21, 2019 Author Report Share Posted February 21, 2019 კაი ხელა ჩანს სურათზე. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted February 21, 2019 Report Share Posted February 21, 2019 ერთ კაცს ყოფნის, სტანდარტული ზომა/წონის ციტირება Link to post Share on other sites
levani 71 Posted February 22, 2019 Report Share Posted February 22, 2019 აქ მეტს არ შემოვიხედავ!!! ციტირება Link to post Share on other sites
paraskeva 30 Posted February 24, 2019 Report Share Posted February 24, 2019 On 5/21/2017 at 2:18 AM, Коба said: ერთხელ ბელგიიდან მყავდა სახლში სტუმრები, არადა ამ დროს სიმამრიც ჩვენთან იყო სტუმრად. ეს ბელგიელები ფრანგი წარმოშობის იყვნენ და როგორც ფრანგების უმრავლესობას, სუფრის და ღვინის კულტი გამჯდარი ქონდათ სისხლში. ჩვენ ქართველებს თავი მოგვაქვს იმით, რომ, ღვინის დიდი ხნის ისტორია გვაქვს და ვითომ მაგრა ვერკვევით ღვინო და ყურძენში, მაგრამ სინამდვილეში ქართველების უმრავლესობა მხოლოდ "დამისხი-დალიეს" დონეზე თუ ერკვევა ღვინოში. ფრანგების უმრავლესობა კი ცდილობს ღრმად ჩაწვდეს ღვინის ისტორიას და მის ნაირსახეობას, მიუხედავად იმისა, აქვთ თუ არა რაიმე რეალური შეხება (მუშაობის და ბიზნესის სახით)ღვინო და ყურძენთან. ამისთვის ისინი გადიან სპეციალურ კურსებს და ცდილობენ პირველივე შესაძლებელ შემთხვევაში გამოამჟღავნონ თავიანთი ცოდნა. ჩემი ბელგიელები ასაკში შესული ხალხი იყო (ახალგაზრდა რძლის გარდა) და მშვენივრად ერკვევოდნენ არა მარტო სასმლებში, არამედ საჭმლის დამზადებაშიც. ჩემი სტუმრობისას მათ მიერ გაშლილი ყოველი სუფრა კულინარიის პატარა შედევრი იყო. მეც ვცდილობდი, როცა ჩემთან ჩამოდიოდნენ, ქართული პურ-მარილის სილამაზე და სიტკბო მენახებინა. მოკლედ, ისე მოხდა, რომ ქალებმა მოინდომეს პეტერბურგის მაღაზიებში გასეირნება. მე ქალაქგარეთ ვცხოვრობ და სახლში რამოდენიმე საათით დაგვრჩნენ ჩემი ბელგიელი სტუმარი და ჩემი სიმამრი. ჩემი სიმამრი ბელორუსიიდანაა და საბჭოთა სისტემის აღზრდა აქვს გავლილი, ამ სიტყვის სრული მნიშვნელობით. სახლში რომ დავბრუნდით დაგვხვდა ასეთი სურათი - ჩემი სტუმარ/მასპინძელი (სიმამრი მასპინძლის როლში) არიან ერთმანეთს გადახვეულები , რასაკვირველია გაჭუჭული მთვრალები და მღერიან "მარსელიოზას". სუფრას არ იკითხავთ - უზურგო სკამზე (табуретка-ს რომ ეძახიან), არის გადაფარებული გაზეთი, გაზეთზე დევს ცხლად შებოლილი თევზი (салака), დამჟავებული კიტრი ბანკაში, მოხარშული კარტოფილი და რასაკვირველია არაყი. ტაბურეტკის ქვევით კიდევ 2 ცარიელი ბოთლი. იმაზე ლაპარაკი, რომ ბელგიელმა რუსული, ჩემმა სიმამრმა კი ფრანგული, ინგლისური ან მითუმეტეს ფლამანდრული არ იცოდნენ, ხომ ზედმეტია. ბელგიელი ჩემს სიმამრს სულ "ჩემს კაპიტანს" ეძახდა და "ნორმანდია - ნემანის" სადღეგრძელოს თავაზობდა . ვინც არ იცის, დიდი სამამულო ომის დროს, საბჭოთა კავშირის მხარეს ომობდა ფრანგების საავიაციო ესკადრილია, რომელიც შემდგომში პოლკად გადაიქცა. ამ ესკადრილიას თავიდან "ნორმანდია" დაერქვა, იმ პროვინციის საპატივცემლოდ, საიდანაც ფრამგების უმრავლესობა იყო. 1944 წელს სტალინის ბრძანებით ან პოლკის სახელს "ნემანიც" დაემატა, მდინარე ნემანის საპატივცემლოდ, რომლის ფორსირების დროს, საბჭოთა ჯარებს ძალიან დაეხმარა ფრანგების ავიაპოლკი. რატომ გიყვებით ასე დაწვრილებით ამას, იმიტომ რონ, ჩემი სიმამრი არის ქალაქიდან, რომელიც მდინარე ნემანზე სანაპიროზე არის განლაგებული და ცხოვრების რაღაც ნაწილი მას ამ მდინარეზე აქვს გატარებული, როგორც ერთ-ერთი გემის კაპიტანს. როგორ გააგებინა მაგან ეს ყველაფერი ბელგიელს ჩემთვის დღესაც გაუგებარია :) სასმელმა იცის აჭიკჭიკება ყველა ენაზე <3 1 ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted March 4, 2019 Report Share Posted March 4, 2019 On 12.08.2018 at 12:01 AM, BROWNING said: აქ კაი ხანია არაფერი დამიდევს. დავდებ მეც....საფერავს ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted March 4, 2019 Report Share Posted March 4, 2019 (edited) On 18.03.2018 at 11:07 PM, BROWNING said: On 18.03.2018 at 11:00 PM, BROWNING said: ფრინველის ხორცი ბეკონით. "ჩვენი პასუხი ამერიკას" (კანადას ) გარეული ფრინველი (ვალდშნეპი (ტყის ქათამი)) სალაში Edited March 4, 2019 by Коба ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.