Коба 47 Posted March 4, 2019 Report Share Posted March 4, 2019 On 17.07.2017 at 10:50 PM, BROWNING said: სად მეცალა ამ ჩამოსვლაზე სამზარეულოსთვის, მაგრამ კანადელების ჩამოსვლისას მომიწია პატარა. აუუუუ, ახალი ტყემალი მაგარია ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 4, 2019 Author Report Share Posted March 4, 2019 კობა ამქეთ არ გაგიჭირდება ტყემლის პოვნა. აქ სად ვნახო, თორემ შემკმაზავდი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted July 4, 2019 Author Report Share Posted July 4, 2019 კაი ხორცის ნაჭერი :) 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted July 4, 2019 Author Report Share Posted July 4, 2019 ვენური შნიცელი. დაბეგვილი ხბოს ხორცი კვერცხ-რძიან-საფანელიანი, ზეთ-კარაქის ნარევში შემწვარი. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted August 19, 2019 Author Report Share Posted August 19, 2019 სამარხვო მონადირული :). ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted August 19, 2019 Author Report Share Posted August 19, 2019 ეს ადრინდელია. შიგთავსი-ბოსტნეული, სოკო. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 15, 2019 Author Report Share Posted October 15, 2019 მონადირული. 2 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 1, 2019 Author Report Share Posted December 1, 2019 წელს დაგდებული ცხენირემის ტაჯინი და ნეკრესის საფერავი. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 26, 2021 Author Report Share Posted February 26, 2021 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted February 26, 2021 Author Report Share Posted February 26, 2021 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted September 25, 2021 Author Report Share Posted September 25, 2021 ფრინველის ხორცის მოყვარულებს. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 24, 2021 Author Report Share Posted October 24, 2021 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted October 24, 2021 Author Report Share Posted October 24, 2021 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 7, 2021 Author Report Share Posted November 7, 2021 ირმის ხორცის. 1 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 20, 2021 Author Report Share Posted November 20, 2021 დათვი(უფრო ცხიმიანი) და ცხენირემი. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 (edited) ქაბაბების "სეტყვა" უნდა დავუშვა. რამოდენიმე ვარიანტს შემოგთავაზებთ. ფარშს ვაკეთბ 1X2-ზე, ანუ 1 -შველი, 2 -გარეული ღორი. არ დამიწყოთ ახლა რატომ კლავ და ა.შ. ხორციანს რამეს როცა მიირთმევთ, ჩათვალეთ რომ თავზე გადგევართ და გიყურებთ. არავითარი მწვანილები. მარილი, პილპილი, წითელი წიწაკა, პაპრიკა. გატარებულ ფარშს ბევრი მოზელვა სჭირდება, მაგრად უნდა "სცემოთ"წინააღმდეგ შემთხვევაში შამფურიდან ჩამოგივარდებათ. ერთი ღამით მაცივარში ვაჩერებ. დანავლებულ გავარვარებულ ნაკვერცხალზე უნდა დალაგდეს შამფურები, ცეცხლის ალი გაქრება და მაშინვე უნდა დაალაგოთ. შეშად ვიყენებ ხილის, როგორებიცაა ვაშლი, მსხალი, ბალი, ტყემალი და რათქმაუნდა წალამი, ასევე მუხის ბრიკეტებს. ლავაში აქაც იყიდება, ასევე მექსიკური სიმინდის "პურებია". შეხვევისას ვაყრი კოწახურს, ხახვს, ოხრახუშს და სხვადასვანაირ საწებელებს. აუცილებლად და პირველი ჩვენი იმერული საწებელი, ტყემალი და ერთი რაღაც საშინელებაა, ჩინური პასტაა, ძალიან ცხარეა. Edited December 12, 2021 by გიორგი ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 ნახავს ამ სურათებს და რა გაუძლებს მერე მაგას? პატონი კობა თოდუა, სხვა გზა არ მაქვს ჯიმა. ადრე დავდე ჩვენი მონადირეების ფორუმზე მსგავსი სურათები და მარგალებს ვინ ასწავლის ზრდილობას? -რა უქენი ჯიმა ამ იხვსო? -რა ვქნა ძმაო, ახალგაზრდობიდან არ მომწონს დიდ მკერდიანი და დიდ კურტუმოებიანი ქალები მეთქი. სხვა ვერ მიხვდა. მოკლედ მკერდზე ქონები და საერთოდ კურტუმოც მოვაჭერი. ისიც მონადირეა და უცებ შეამჩნია "დამახინჯებული" იხვი. ჰო, აი როგორ ვუფრთხილდები ჩემს ხალხს. ახალი წლები მოდის და ქალი თუ კაცი მინიმუმ 7-8კგ-ს ისე მოიმატებთ ვითომც არაფერი. ქართველებს ნათქვამი გვაქვს:-თვალი ჭამს და თვალი სვავსო. ჰო, ნელნელა გაჩვევთ. ასე პირველად ვსინჯე, მანამდე ლუდზე ვბოლავდი, ახლა გავიმეტე ჩემი 3ლტ დირბულა და ღვინოზე შევბოლე. ბლის ნაფოტები გამოვიყენე. ოთხი საათი მოვანდომე, თან შესაბოლთან ვიყავი ტემპერატურა მაღლა არ გამქცეოდა, წინააღმდეგ შემთხვევაში შეიწვებოდა, ხოლო თუ დაეცემოდა, მერე მოიხარშებოდა, ასევე სამჯერ მომიწია ნაფოტების გამოცვლა. ეს ნანადირევი არ არის, მარკეტში ვიყიდე, არ ვარ მე მატყუარა მეთევზე-მონადირე. 2.8კგ იყო წონაში. სრული კატასტროფა გამომივიდა. მორჩა, მხოლოდ ასე შევბოლავ ხოლმე ფრინველს და სხვა "საცოდავ არსებებსაც". ბევრი არაფერი, მარილი, პილპილი და პაპრიკა, ერთი ღამით ჩადებული მქონდა მაღალ გრადუსიან ლაგერის ლუდში, მეორე დღეს გავამშრალე და ჰაიდა შესაბოლში. მაგის მერე ჩემი დაჭერილი ბომბორა ქაშაყებიც შევბოლე, იმათ სურათებს მერე შესაბამის თემაში მოგართმევთ. 2 ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted January 15, 2022 Author Report Share Posted January 15, 2022 იფ, იფ, იფ...გამისინჯავს ელჩის ქაბაბი...უმაგრესია, მარა შორია :) ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 8, 2022 Author Report Share Posted March 8, 2022 ბანაკში. ირემი, ცხენირემი და დათვი(კადრში არ ჩანს ფარში იყო). 2 ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.