Jump to content
Club-Monadire.Ge

მონადირის სამზარეულო


Recommended Posts

On 17.07.2017 at 10:50 PM, BROWNING said:

სად მეცალა ამ ჩამოსვლაზე სამზარეულოსთვის, მაგრამ კანადელების ჩამოსვლისას მომიწია პატარა.

post-3-0-10280100-1500320970_thumb.jpg

აუუუუ, ახალი ტყემალი მაგარია :l_ice:

 

 

ассорти на блюде.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

მონადირული.

ტაჯინი ცხენირემის ხორცით. ხორცი ჯერ ზეითუნის ზეთში, ნიორში, ლიმონის წვენში, მეგრულ აჯიკაში და ცოტა სანელებლებში დავამარინე. მერე კარტოფილი, ხახვი, ბულგარული, სტაფილო.

ქათმის და ხბოს ღვიძლი ხახვში,ნიორში, ქონდარში, წითელ ღვინოში და ნაღებში (სანელებლები თავისთავად იგულისხმება).

Posted Images

  • 3 months later...

ვენური შნიცელი. დაბეგვილი ხბოს ხორცი კვერცხ-რძიან-საფანელიანი, ზეთ-კარაქის ნარევში შემწვარი.

20190509_115704.jpg

20190509_115715.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
ქაბაბების "სეტყვა" უნდა დავუშვა.
რამოდენიმე ვარიანტს შემოგთავაზებთ.
 
ფარშს ვაკეთბ 1X2-ზე, ანუ 1 -შველი, 2 -გარეული ღორი.
არ დამიწყოთ ახლა რატომ კლავ და ა.შ.
ხორციანს რამეს როცა მიირთმევთ, ჩათვალეთ რომ თავზე გადგევართ და გიყურებთ.🤣
არავითარი მწვანილები.
მარილი, პილპილი, წითელი წიწაკა, პაპრიკა.
გატარებულ ფარშს ბევრი მოზელვა სჭირდება, მაგრად უნდა "სცემოთ"წინააღმდეგ შემთხვევაში შამფურიდან ჩამოგივარდებათ.
ერთი ღამით მაცივარში ვაჩერებ.
დანავლებულ გავარვარებულ ნაკვერცხალზე უნდა დალაგდეს შამფურები, ცეცხლის ალი გაქრება და მაშინვე უნდა დაალაგოთ.
შეშად ვიყენებ ხილის, როგორებიცაა ვაშლი, მსხალი, ბალი, ტყემალი და რათქმაუნდა წალამი, ასევე მუხის ბრიკეტებს.
ლავაში აქაც იყიდება, ასევე მექსიკური სიმინდის "პურებია".
შეხვევისას ვაყრი კოწახურს, ხახვს, ოხრახუშს და სხვადასვანაირ საწებელებს.
აუცილებლად და პირველი ჩვენი იმერული საწებელი, ტყემალი და ერთი რაღაც საშინელებაა, ჩინური პასტაა, ძალიან ცხარეა.
 
 

c40b08b25d65.jpg

626503fc380b.jpg

473b4671a846.jpg

b0bf979d159f.jpg

96e7bfb565aa-1.jpg

a96e5203da0d-1.jpg

Edited by გიორგი
Link to post
Share on other sites
ნახავს ამ სურათებს და რა გაუძლებს მერე მაგას?
პატონი კობა თოდუა, სხვა გზა არ მაქვს ჯიმა.
ადრე დავდე ჩვენი მონადირეების ფორუმზე მსგავსი სურათები და მარგალებს ვინ ასწავლის ზრდილობას?
-რა უქენი ჯიმა ამ იხვსო?
-რა ვქნა ძმაო, ახალგაზრდობიდან არ მომწონს დიდ მკერდიანი და დიდ კურტუმოებიანი ქალები მეთქი.🤣
სხვა ვერ მიხვდა.
მოკლედ მკერდზე ქონები და საერთოდ კურტუმოც მოვაჭერი.
ისიც მონადირეა და უცებ შეამჩნია "დამახინჯებული" იხვი.
ჰო, აი როგორ ვუფრთხილდები ჩემს ხალხს.
ახალი წლები მოდის და ქალი თუ კაცი მინიმუმ 7-8კგ-ს ისე მოიმატებთ ვითომც არაფერი.
ქართველებს ნათქვამი გვაქვს:-თვალი ჭამს და თვალი სვავსო.
ჰო, ნელნელა გაჩვევთ.
ასე პირველად ვსინჯე, მანამდე ლუდზე ვბოლავდი, ახლა გავიმეტე ჩემი 3ლტ დირბულა და ღვინოზე შევბოლე.
ბლის ნაფოტები გამოვიყენე.
ოთხი საათი მოვანდომე, თან შესაბოლთან ვიყავი ტემპერატურა მაღლა არ გამქცეოდა, წინააღმდეგ შემთხვევაში შეიწვებოდა, ხოლო თუ დაეცემოდა, მერე მოიხარშებოდა, ასევე სამჯერ მომიწია ნაფოტების გამოცვლა.
ეს ნანადირევი არ არის, მარკეტში ვიყიდე, არ ვარ მე მატყუარა მეთევზე-მონადირე.
2.8კგ იყო წონაში.
სრული კატასტროფა გამომივიდა.
მორჩა, მხოლოდ ასე შევბოლავ ხოლმე ფრინველს და სხვა "საცოდავ არსებებსაც".
ბევრი არაფერი, მარილი, პილპილი და პაპრიკა, ერთი ღამით ჩადებული მქონდა მაღალ გრადუსიან ლაგერის ლუდში, მეორე დღეს გავამშრალე და ჰაიდა შესაბოლში.
მაგის მერე ჩემი დაჭერილი ბომბორა ქაშაყებიც შევბოლე, იმათ სურათებს მერე შესაბამის თემაში მოგართმევთ.

DSC02130.JPG

1304504645_DSC021342.JPG

DSC02135.JPG

DSC02137.JPG

DSC02140.JPG

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...