Jump to content
Club-Monadire.Ge

Recommended Posts

რამდენიმე დღეა ვერ ვხსნიდი საიტს. ჩემი ნეტი უბლოკავს. ეხლა რაღაც ფარული საიტი მასწავლეს და ძლივს შემოვედი მობილურით.

 

არადა დამიგროვდა საინტერესო ამბები და თევზები.

 

მოგიყვებით ნელნელა :)

Link to post
Share on other sites
  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

სალამი ყველას. ორი წელია არაფერი დამიწერია, სხვადასხვა პრობლემების გამო. ვერც თევზაობას ვახერხებდი. უახლოეს მომავალში გავაგრძელებ თემას.

იმ ღამეს სპინინგი ლიდერობდა. ხუთიდან მარტო მე ვიყავი სპინინგით. დავიჭირე ორი სტავრიდა და ერთი წითელი ზღვის კარჩხანა (მგონი ასე ქვია)

 

დანარჩენებიდან ერთმა დაიჭირა მარტო ერთი ცალი კაი მოზრდილი. არ ვიცი რა თევზია. ხმელეთზე ამოყვანისას სლოკინისმაგვარ ხმას გამოსცემს.

 

b23977d081b2.png

 

6a2205748d01.png

 

7908082c374c.png

Link to post
Share on other sites

cdf6113bbceb.png

 

ამას თუ იცნობთ? :) შარშანდელი ფოტოა. შარშან ზაფხულს ბლომად ვიჭერდით კრევეტებით. წელს ჯერ არ შეგვხვედრია. ესპანურად კონგრიო ქვია.

Link to post
Share on other sites

ამბობენ მაგარი გემრიელიაო.

 

 

 

ამას თუ იცნობთ? :) შარშანდელი ფოტოა. შარშან ზაფხულს ბლომად ვიჭერდით კრევეტებით. წელს ჯერ არ შეგვხვედრია. ესპანურად კონგრიო ქვია.

Link to post
Share on other sites

cdf6113bbceb.png

 

ამას თუ იცნობთ? :) შარშანდელი ფოტოა. შარშან ზაფხულს ბლომად ვიჭერდით კრევეტებით. წელს ჯერ არ შეგვხვედრია. ესპანურად კონგრიო ქვია.

კონგრიოს ქვესახეობა შავ ზღვაშიდაც არის (Ophidion rochei)

Link to post
Share on other sites

სმესის ერთი კაი რეცეპტი გავიგე ზღვის კარჩხანასთვის (sargo) და ვაპირებ ცოტა ხანი სპინინგი გადავდო და ასაქნევ ჯოხს მოვკიდო ხელი. ჩემი მეგობრები ყველა ასაქნევით თევზაობს და კარგადაც იჭერდნენ შარშან.

 

რეცეპტი ასეთია დაკონსერვებულ სარდინას თავის ზეთიანად ავზილავთ დამბალ პურში, პური დასალბობად უმჯობესია ავარჩიოჰ ხმელი. მერე ამ ნაზავს შევაზილავთ პურის ფქვილში და ვზელთ სანამ პლასტელინივით არ გახდება. სარგოზე სათევზაოდ იდეალურია 2 ნომერი ნემსკავა. ვაგებთ მოზრდილ ბურთულას, რადგან დიდი სარგო საკმაოდ ეჭვიანი და მშიშარაა, ჯერ პატარა თევზები დაიწყენ ჭამას და რო ნახავს დიდი საფრთხე არაა ეტაკება ნემსკავს. ვნახოთ აბა რა გამოვა...

Link to post
Share on other sites

კომანჩე

ის გველთევზა თუ რაცაა მე მყავს 3 4 ცალი ჩემ მდინარეში დანაჭერი არვიცი ერთი და იგივე თუა მარა საზიზღარი არსებაა სახში მიტანამდე წყალი რაშიც მყავდა ჟელესავით იყო ქცეული

Link to post
Share on other sites

არა გითხრა ბავშვს უყვარს და რა თევზის ნახვა და მეთქი უცხოა წავიყვანე სახლში ჯერ სანამ კავს გამოვუღებდი დამტანჯა ისე სრიალებდა ხელთათმანი რო არ მცმობა ალბათ მივაჭრიდი ძუას იქვე ისე საზიზღარი რამეა მერე ხო ცავიღე სახშ და ჟელესავით იყო წყალი იმდელი ლორწო ქონდა გამოშვებული თუ ჩორტიოზნაეტ მერე მთელი ღამე უწყლოდ ეგდო მიჟარაში და დილას სიედრი შემიშინა :) კიდე ცოცხალი იყო თან კანი გამხმარი ქონდა მაგის მერე 2ჯერ დავიჭრე და ორივეჯერ თავის გაჩეჩქვით და გადაგდებით დასრულდა მაგათი სიცოცხლე

Link to post
Share on other sites

ქვებში ცხოვრობენ და იმიტომ აქვთ სრიალა, ლორწოვანი კანი. ისე მართლა არასასიამოვნო თევზია, გეთანხმები. თან ძააალიან დიდი და მსხვილი იზრდება

Link to post
Share on other sites

ეგ თებზი ხმელეთზე გადაადგილდება უპრობლემოდ. საინტერესო ცხოვრების წესი აქვს, მიგრაციის მხრივ.

Link to post
Share on other sites

c60cc569fc26.png

 

ეს შარშან დაიჭირეს ჩემმა მეგობრებმა ასაქნევი ჯოხებით, კრევეტებზე. ქალაქგარეთ იყვნენ, კაი ადგილას. მე არ ვყოფილვარ მაშინ..

Link to post
Share on other sites

0febe521befa.png

 

მეზობელმა გამოიწერა იაპონიიდან და დღეს ჩამოუვიდა. ზღვაზე წესით უნდა იმუშაოს კარგად. გავტესტავთ მალე :)

Link to post
Share on other sites

ერთი კვირაა იწვის ყველაფერი ისეთი სიცხეა და დღეს, როცა გადავწყვიტე სათევზაოდ წასვლა ქარი ამოვარდა. მეთევზეებს გვებრძვიან... :(

Link to post
Share on other sites

კომანჩე

ესეთი მაქ მარა სურათზე უფრო დიდია ვიდრე რეალობაშI ისე კარგი სილიკონებია და ის შავთავა ჯიგები კარგად ჟდება რვაფეხასნაირ სილიკონში

Link to post
Share on other sites

გავედით ღამის თერთმეტზე. წყალი იყო უმოძრაო, ძალიან წყნარი. დიდი შედეგი არ გვქონია, მარტო ერთი ბარაკუდა დავიჭირე, სპინინგით...

 

c8d7814815db.png

Link to post
Share on other sites

ჯერ არ მიჭამია. ისე იძახიან მკვრივი ხორცი აქვსო. ერთგან საერთოდ ეწერა შხამიანია და სპეციალური მომზადება უნდაო. შევჭამ და თუ გადავრჩი დავწერ როგორია :)

Link to post
Share on other sites

კომანჩე

 

ასეთი რამე ჰქენი.

 

მაქსიმალურად შეეცადე ფილეებად გააკეთო, ფხები გამოაცალე და კანი გააძვრე აუცილებლად.

 

გეთანხმები ნათქვამზე, რომ მიზანშეწონილი არ არის მისი "პირდაპირი მოხმარება", ანუ დაჭრა და ან შეწვა, ან მოხარშო.

 

ერთი ღამით მარინადში ჩადე ფილეები და მეორე დღეს შებოლე.

 

 

უმაგრესი რამე გამოგივა.

Link to post
Share on other sites

ელჩი

 

მადლობა რჩევისთვის. არ ვიცოდი თუ ასეთი საშიში იყო. მეზობელს მივეცი, მე ვიცი მომზადებაო და ვნახოთ, თუ გადარჩა შემდეგზე მეც შევჭამ :D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...