Jump to content
Club-Monadire.Ge

მონადირის სამზარეულო


Recommended Posts

მწვადად ღორის მწვადია მეფე! :yes:

 

შველის ხორცი მეც მაქვს განასინჯი და სიმართლე გითხრათ არ ღირს ხორცის გემოსათვის შველის მოკვლა ;) არც დათვის ხორცია დიდი გადამრიე ;)

 

სვანეთში მაქვს ხალამში ცაწყობილი ჯიხვის ხორცი გასინჯული.

 

დამიჯერებთ? ღორზე უკეთესი სამწვადე ჯერ არ შემხვედრია :(

 

დასტურ !

ისიც შინაური ღორის 100-120 კილოიანის მაქსიმუმ.

დამარინადებულ/გამოყვანილი და გადაკმაზული ყვავიც არ იქნება ძალიან უგემური :)

Link to post
Share on other sites
  • Replies 693
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ბანაკში. ირემი, ცხენირემი და დათვი(კადრში არ ჩანს ფარში იყო).

ნახავს ამ სურათებს და რა გაუძლებს მერე მაგას? პატონი კობა თოდუა, სხვა გზა არ მაქვს ჯიმა. ადრე დავდე ჩვენი მონადირეების ფორუმზე მსგავსი სურათები და მარგალებს ვინ ასწავლის ზრდილობას?

მონადირული.

Posted Images

ჩვენ ღორს ვართ ნაჩვევი და მაგიტომ მუსირებს ეს აზრი :)

 

შველს რაც შეეხება კი შეგედავებით, ადგილზე ჩამოტყავებულის და იქვე შემწვრის გემო სულ სხვაა, უგემრიელესია. სხვა მუღამია და მოდით ღორს ნუ შევადარებთ, რადგან ნადირობა გამოკვების ერთ-ერთი საშუალება იყო ადრე, ჭამდნენ ალბად ყველაფერს რასაც მოინადირებდნენ. წარმოიდგინეთ თქვენი თავი მაგარი მშირეი ტყეში, მეეჭვება იქ მონადირებული რამ ღორის ფილეინს შეადაროთ :D

Edited by ქევხო
Link to post
Share on other sites

ღორი პირველ ადგილზეა !(ჩემ აზრს ვაფიქსირებ რა თქმა უნდა) მეორე ადგილს კაი ჭედილას დავუთმობდი. ნანადირევს რაც შეეხება : იქვე ტყეში ნადირობისგან გულგამდიდრებულ ხასიათზე ,ყველაფრის მწვადი პირველია დამიჯერეთ! :old:

Edited by ავთო
Link to post
Share on other sites

მწვადად ღორის მწვადია მეფე! :yes:

 

შველის ხორცი მეც მაქვს განასინჯი და სიმართლე გითხრათ არ ღირს ხორცის გემოსათვის შველის მოკვლა ;) არც დათვის ხორცია დიდი გადამრიე ;)

 

 

შველის ხორციც გემრიელია და რაც შეეხება დათვს,მის მწვადს კეცზე აუუუუუ :nyam: : ოსტრიც მაგარი გამოდის ოღონ ცხიმიანია ძალიან და ხშირი შეცხელაბა უნდა !!

 

ტახი არ მაქვს განასინჯი,ალბათ ოდესმე მაინც მოვა დრო და გავსინჯავ ჯერ მაგაზე ესკაესის გადატარებას და მერე იქვე მისი მწვადის დაგემოვნებას !!

Link to post
Share on other sites

ხბოს ვერ შეედრება კობა, აღიარე :alfons:

 

 

კანეჩნო, ვერ შეედრება... ისევე როგორც გარეული იხვის გემო შინაურის, გარეული ქათმის გემო შინაურის, გარეული ინდაურის გემო შინაურის და ა.შ. :drunk::drinks::friends:

 

 

გარეულ ცხოველთა და ფრინველთა ხორცს სულ სხვა გემო და კაიფი აქვს :nyam:

Edited by Коба
Link to post
Share on other sites

მწვადად ღორის მწვადია მეფე! :yes:

 

 

დამიჯერებთ? ღორზე უკეთესი სამწვადე ჯერ არ შემხვედრია :(

მართალი ხარ დავით გეთანხმები

Link to post
Share on other sites

სადაც ღორის მწვადზეა საუბარი, ისიც უნდა აღვნიშნოთ რომ კახეთში სხვანაირი გემო აქვს ამ ყოველივეს :alfons: მე პირადად უკეთესი არსად მიჭამია, ან სად უნდა ჭამო ჩვენთან რო? რიკოთზე? :haha:

Link to post
Share on other sites

სადაც ღორის მწვადზეა საუბარი, ისიც უნდა აღვნიშნოთ რომ კახეთში სხვანაირი გემო აქვს ამ ყოველივეს :alfons: მე პირადად უკეთესი არსად მიჭამია, ან სად უნდა ჭამო ჩვენთან რო? რიკოთზე? :haha:

 

100% გეთანხმები :yes:

 

ქევხოს ოჯახში გაკეთებული მწვადის გემო ეხლაც მახსოვს მეც და ყველა იქ მყოფს :spit:

Link to post
Share on other sites

ა ბატონო სააღდგომოდ

 

სააღდგომო პასკა

 

მასალა:

 

500 გ. ფქვილი

40 გ. საფუარი

180 მლ. რძე

100 გ. კარაქი

5 ცალი კვერცხი

70 გ. ქიშმიში

100 გ. შაქარი

1/4 ჩ.კ. მარილი

ვანილი – დანის წვერზე

ლიმონის ცედრა

 

რძე შეათბეთ, ჩაყარეთ საფუარი, 1 ჭიქამდე ფქვილი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი. ეს ყველაფერი კარგად აურიეთ და დადგით თბილ ადგილას 20 წუთით.

 

კვერცხის გულები ათქვიფეთ შაქართან ერთად; დაუმატეთ ვანილი, გამდნარი კარაქი და კარგად აურიეთ. ეს ყველაფერი დაამატეთ გაფუებულ მასას და აურიეთ; დაამატეთ ლიმონის ცედრა, დარჩენილი ფქვილი და კარგად აურიეთ. მიღებული ცომი დადგით თბილ ადგილას ერთი საათით – მოცულობა 2-ჯერ უნდა გაიზარდოს.

 

როდესაც ცომი ამოვა, კარგად ჩაზილეთ და დაამატეთ ქიშმიში. პასკის ფორმები შეავსეთ ნახევრად და დატოვეთ ნახევარი საათით.

 

გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში. ნახევარსაათიანი ცხობის შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 160 გრადუსამდე და აცხვეთ კიდევ 25 წუთის განმავლობაში.

post-5-0-39143100-1366350444_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

პასკა მარტივად

 

მასალა:

 

1 ჩაის ჭიქა ნაღები ან არაჟანი

1 ჩაის ჭიქა საფუარი

10 ცალი კვერცხი

250 გრამი შაქარი

200 გრამი ერბო

2 ცალი ლიმონი

1 ჩაის ჭიქა ნიგოზი

რამდენსაც შეიზელს – ფქვილი

 

10 კვერცხის გულისა და 250 გრამი შაქრის ფხვნილისაგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, ჩავაწუროთ შიგ 2 ცალი ლიმონის წვენი, ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა ნაღები ან არაჟანი, 1 ჩაის ჭიქა საფუარი, 200 გრამი გამდნარი ერბო და ფქვილი, რამდენსაც შეიზელს რბილი ცომის მისაღებად. ეს ყველაფერი ავზილოთ კარგად და ჩავდოთ ერბოწასმულ ფორმებში ისე, რომ ცომმა ფორმის 1/3 ნაწილი დაიკავოს. დავდგათ თბილ ადგილას ასაფუებლად. როდესაც ცომი ფორმებში თითქმის პირამდე ამოვა, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და შევდგათ ზომიერად გახურებულ აირღუმელში გამოსაცხობად.

post-5-0-18397600-1366350508_thumb.png

Link to post
Share on other sites

პასკა ლიმონით

 

მასალა:

 

4-5 ცალი ლიმონი

12 ცალი კვერცხი

1 სირჩა არაყი

2 ჩაის ჭიქა შაქარი

3-4 ცალი ზაფრანა

რამდენსაც შეიზელს – პურის ფქვილი

 

 

 

ლიმონი ვხარშოთ დარბილებამდე. შემდეგ დავჭყლიტოთ, ამოვაცალოთ კურკები და დავნაყოთ როდინში კანიანად. დანაყილი ლიმონის მასას შევურიოთ 12 კვერცხის გული და ხის კოვზით ვლესოთ დიდხანს. შემდეგ გავატაროთ საცერში ან ფლავსაწურში, დავუმატოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი და პურის ფქვილი, რამდენსაც შეიზელს. ბოლოს შევურიოთ 12 კვერცხის თეთრად ათქვეფილი ცილა და არაყში დაყენებული ზაფრანა. მიღებული ცომი გავანაწილოთ ფორმებში და გამოვაცხოთ საშუალოდ გახურებულ აირღუმელში. მინანქრისთვის ზემოდან წავუსვათ წყალნარევი კვერცხის გული და შაქრის პუდრა. სურვილისამებრ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი.

post-5-0-22501000-1366350578_thumb.png

Link to post
Share on other sites

იმდღევანდელი ქაბაბი ვერ იყო ისეთი, როგორც საჭიროა.

მაშინ კოწახური ვერ ვიპოვე თახჩაში, ეხლა გამოვასწორე შეცდომა.

იგივე ინგრედიენტები, ოღონდ ბლის შეშაზე შეიწვა ამჯერად.

 

პ.ს. ბრაუნინგი მოაშორეთ ამ თემას, ნამეტანი დავტანჯე ეგ კაცი, და არა მარტო ეგ. :d030: :d030: :d030:

 

626503fc380b.jpg

 

ecf97e84a368.jpg

 

a4ba856a91dc.jpg

Link to post
Share on other sites

3459ac40ad5e.jpg

 

a067d3132e10.jpg

 

ეს კიდევ ჩემებური ჩაშუშულია, ოსტრს და სალიანკასაც ვეძახით ქართველები.

ამაზე ცალკე მოგახსენებთ სხვა დროს.

 

a9c5cda0a8df.jpg

Link to post
Share on other sites

კულინარიის ამბავში ასეთი რამე მჭირს, როცა მე ვამზადებ მომზადებულს ისეთი მადით ვერ შევექცევი როგორც მომზადებამდე მაქვს ხოლმე მოლოდინი, სხვის მომზადებულს კი "დედას ვტირობ" :spit::nyam:

 

გიო შენ როგორ ხარ ამ მხრივ? მზადების პროცეში სურვილი არ გინელდება შედარებით ასეთი გემრიელობის კეთებისას? :scratchchin::haha:

Edited by courage
Link to post
Share on other sites

courage

ნაღდს ამბობ, იგივე მჭირს მეც, მაგრამ სხვები რომ დნებიან და ტკბებიან ჩემს გაკეთებულზე, ეგ უფრო მსიამოვნებს.

 

ვერა ვარ დიდი მჭამელი, თევზეული მიყვარდა ძალიან, მერე მოვუხშირე მაგათ მოპოვებას და გამინელდა კულინარიული ინტერესი.

შეიძლება თვე გავიდეს და თევზს არ გავეკარო, იგივეა ნანადირევიზეც.

არ ვიცი რითი ვსულდგმულობ, მხოლოდ ერთხელ ვვახშმობ, მაგრამ სამ სადილს უდრის ეგ ვახშამი. :d030: :d030: :d030:

 

 

ისე, ყოველთვის მინდოდა დიდი სამზარეულო მქონოდა, საიდანაც სტუმრებს გავუმასპინძლდებოდი საქმეში ჩართული.

ავიხდინე ეგ ოცნება.

მომზადება და სტუმრის პატივისცემა უფრო მიყვარს, ვიდრე ნუგბარის დაგემოვნება.

თავისებური მუღამი ჰქონია.

Link to post
Share on other sites

კარგი კაცი ხარ შენ ხომ იცი გიორგი და კულინარიაც გეხერხება როგორც ჩანს :yes:

იმედია მომიწევს როდისმე შენი შედევრების დაგემოვნება :*

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...