Jump to content
Club-Monadire.Ge

მეთევზის სამზარეულო


Recommended Posts

  • Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ჩვენი დაჭერილი ფარგას ფილე. უგემრიელესია ფარგა.

ცივად შებოლილი კალმახი.

მეგობრის მიერ შებოლილი ორაგული.

Posted Images

ტილაპიას ფილე, სვანურმარილნარევ ფქვილში ამოვლებული და ნიგვზის ზეთში შემწვარი. აქ ბიკენტიას საქაბაბის საწებელია, მაგრამ არაჟანზეც ტკაცუნით მიდის :nyam:

post-3-0-98808300-1363997856_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

ვაა, რამ შემომიყვანა აქ :karochera: არა, უნდა დავიწყო თევზაობა, არაა საშველი. მაღაზიაში ნაყიდს არა აქვს ასეთი მუღამი :old:

 

 

ჩვენთან "კორუშკის" სეზონია. დღეს ვიყიდე 2 კილო და კილოზე მეტი მარტო მე მივირთვი. აქამდე არ ვყოფილვარ ამ თემაში, თორემ გადავუღებდი სურათებს.

 

საქართველოში თუ ჩამოაქვთ "კორუშკა"? ჩვენს წყლებში ვიცი რომ არ არის, კანადაში კი შეიძლება იყოს. ორიგონშიაც არ იქნება ალბათ. ელჩს ისეთი ადგილი აქვს ამორჩეული საცხოვრებლად, ტყემალი რომ ხარობდეს, "კორუშკას" რა უნდა მანდ :e025: ისე მაგარი გემრიელია,ტყემლის წვენთან, განსაკუთრებით კარგად რომ შებრაწავ.

Link to post
Share on other sites

Коба

 

 

უნდა გამალღობინო ვიცი რაა, არადა მწვადისთვის ვემზადებოდი დღეს. :d030:

 

ნეტა მთელს საქართველოს მდინარეებში შემოდიოდეს იმის მეათასედი, რაც აქ ერთ მდინარეში შემოდის.

 

წელს და შარშან არ იყო მაგ სახეობაზე თევზაობა ნებადართული.

ინგლისურად SMELT ჰქვია.

ქართულად მოივას ვეძახდით, ჩემს იქ ყოფნაში ყოველთვის იყო გაყიდვაში.

 

იმდენია იანვრის დასაწყისში, ჩოგან ბადეებით იჭერს ხალხი, დღეში 12კგ-მდეა ლიმიტი.

დენს და დინამიტს ნუ გამოიყენებ და სხვა რითაც გინდა იჭირე, სასროლი ბადეც კი დაშვებულია.

მილიონობით შემოდის წყნარი ოკეანიდან და მიემართება სათავისკენ საქვირითოდ.

 

4 წლის წინ მაქვს ნათევზავები მდინარე კოლუმბიაზე და ეხლაც მაქვს ცოტაოდენი მარაგი საყინულეში.

 

ეგე სად გამომადგა, გადავუღო სურათები? :d030: :d030:

Edited by ელჩი
Link to post
Share on other sites

გიო ძმა,მოივა და კორიუშკა სხვა და სხვა თევზებია.. :hi:

 

 

ზური KORYUSHKA დაგუგლე და რას ამოგიგდებს თავად ნახავ, რაც მე დავწერე, ინგლისურად SMELT ჰქვიათქო, მაგაში არ ვცდები, მაგრამ ისიც ავღნიშნე, რომ მოივას ეძახდნენთქო, ისე ლათინურად OSMERUS MORDAX-ია ეგ თევზი, OSMERIDAE-ების ოჯახიდან არის მოივაც, მაგრამ სხვა სახეობაა.

Link to post
Share on other sites

salamandra

 

ზური, აქ ვერ დავწერ იმ საითის ლინკს, PM-ზე გამოგიგზავნი "დაშიფრულად", რადგან გასაჯაროებაზე 250 000 მწვანეს მოითხოვენ.

 

იქ ნახავ რომ არ ვცდები.

 

ვიცი რომ MOIVA/MALLOTUS VILLOSUS/ სხვა სახეობაა,მაგრამ როგორც ზედა წერილში მოგახსენე, იგივე ოჯახიდან არის, რომლიდანაც "კარიუშკა, იგივე "სმელთ".

 

არც შენ არ გაავრცელო ეგ ლინკი, შარის თავი არა გვაქვს.

 

შეხვალ და თავად დარწმუნდები რომ უსერიოზულესი ინფოები დევს.

თუ რამ წყალმცურავი არსებობს, ყველაფერი აქვთ შეტანილი.

Link to post
Share on other sites

ერთი ეს მითხარით, კარჩხანას მომზადება რანაირად ხდება საკვებად, სულ ძვალია ეს ოხერი :haha:

 

გასართობად მინდა წავითევზაო გლდანის ტბაზე და წამოღებად რომ ღირდეს.

Link to post
Share on other sites

ზური KORYUSHKA დაგუგლე და რას ამოგიგდებს თავად ნახავ, რაც მე დავწერე, ინგლისურად SMELT ჰქვიათქო, მაგაში არ ვცდები, მაგრამ ისიც ავღნიშნე, რომ მოივას ეძახდნენთქო, ისე ლათინურად OSMERUS MORDAX-ია ეგ თევზი, OSMERIDAE-ების ოჯახიდან არის მოივაც, მაგრამ სხვა სახეობაა.

 

არა, გიო! ზური მართალია. მოივა და კორუშკა, შეიძლება ერთი ოჯახის წარმომადგენლები იყვნენ, მაგრამ აბსოლიტურად სხვა და სხვაა გემოთი. ლათინურად ჩვენებერს ქვია - Osmerus eperlanus (ევროპული კორუშკა). გემოს გარდა, მას აქვს განსაკუთრებული სუნი, რაც კიტრის სუნს მოგაგონებს.

პეტერბურგში კორუშკის დღესასწაულები ტარდება, რაც მოივას არც დაესიზმრება :e025:

 

ხვალ აუცილებლად გადავუღებ სურატებს და დავდებ. სენც დადევი შენი რუისის კურუშკა მოივა :)

Link to post
Share on other sites

ვაახ კაცო, სად მიწერია რომ მოივა და კორიუშკა იგივეათქო? :d030:

 

მე მიწერია რომ KORYUSHKA და SMELT არის იგივეთქო.

 

ა ბატონო შენი ქალაქის ფესტივალზე :

http://members.virtualtourist.com/m/p/m/19bb6f/

 

ეს რუსულ ენაზე:

 

http://ru.wikipedia.org/wiki/Корюшковые

 

ეს იგივე ლინკი ინგლისურად:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Smelt_(fish)

 

ეს კიდევ ქართულად:

 

http://ka.wikipedia.org/wiki/ცქიმურასებრნი

 

 

პ.ს. სურათების გადაღება მომიწევს, სხვანაირად ვერ დაგაჯერებთ თქვენ. :d030: :d030:

Edited by ელჩი
Link to post
Share on other sites

ეს არის აქ. ორაგულის ძირითადი საკვებია.

 

http://www.mrn.gouv.qc.ca/faune/peche/poissons/eperlan.jsp

 

გადამაყოლეს ბუჯო ამ კიტრანას. :d030: :d030: :d030:

 

 

ქართულად მართლა კიტრანა ჰქვია, ქაშაყების ოჯახიდანაა.

 

მარტო ორაგული არა, დელფინების, ბარაკუდების, თინუსების და "ვაბშემც", ვეშაპები ნთქავენ დიდი რაოდენობით, მათი ძირითადი საკვებია.

 

პ.ს. ხალხნი არა ხაართ?

ნუ გამალღობინებთ.

მე მომიწევს იმის შეჭმა, ჩემები პირს არ აკარებენ.

ჰააა-ჰა უფროსი გოგონა წაეპაროს ხოლმე.

არადა დიდ პორციებად მაქვს გაშვებული ICE AGE-ში. :d030: :d030:

Link to post
Share on other sites

ელჩი

გიორგი ის ლინკი ჩემთან არ გაიხსნა,ისე კი კორიუშკას ერთი სახეობა ევროპაშია,4-ი კი შორეულ აღმოსავლეთში.კი მართალი ხარ,მოივაც კორიუშკას ოჯახს ეკუთვნის

 

courage

თორნიკე,კარჩხანა გასუფთავების შემდეგ ვერტიკალურად უნდა დასერო,ფქვილს მარილს და შავ წიწაკას გადაურევ და ამოავლებ შიგ.ტაფაზე ბლომად ზეთს დაასხავ,ისე რომ ტაფაში ჩადებული თევზი ზეთმა დაფაროს და კარგათ დაბრაწავ.თავისი ძვლიანა იჭმება !!! :spit: :spit:

Edited by salamandra
Link to post
Share on other sites

courage

 

თორნიკე, კარჩხანა ფილეებად აქციე და ხორცის "დრაბილკაში" შესაზავებელ ინგრედიენტებთან ერთად ორჯერ გაატარე.

გააკოტრიალე ფქვილში და დურთე ცხელ ზეთში, ხოშიანი კოტლეტი გამოდის. :yes:

Link to post
Share on other sites

გადამაყოლეს ბუჯო ამ კიტრანას. :d030: :d030: :d030:

 

 

ქართულად მართლა კიტრანა ჰქვია, ქაშაყების ოჯახიდანაა.

 

მარტო ორაგული არა, დელფინების, ბარაკუდების, თინუსების და "ვაბშემც", ვეშაპები ნთქავენ დიდი რაოდენობით, მათი ძირითადი საკვებია.

 

პ.ს. ხალხნი არა ხაართ?

ნუ გამალღობინებთ.

მე მომიწევს იმის შეჭმა, ჩემები პირს არ აკარებენ.

ჰააა-ჰა უფროსი გოგონა წაეპაროს ხოლმე.

არადა დიდ პორციებად მაქვს გაშვებული ICE AGE-ში. :d030: :d030:

 

რახან დაგპირდით, დავდებ "კიტრანა" სურათებს. სპეციალურად გადავუღე, რომ თქვენთვის მესიამოვნებინა. ისე ავთოიას ხელით დაჭერილ და წყლისპირზე შემწვარ ჩვენებურ "მელოჩს" ვერ მიუახლოვდება მარა, არაფერი რომ არა ვთქვა ელჩის და ბრაუნინგის ორაგულის რეცეპტებზე,მაგრამ, გაჭირვების დროს წავა :drinks:

 

 

h-1519.jpg

 

h-1520.jpg

 

h-1521.jpg

 

h-1522.jpg

 

ლუდი სპეციალურად შევარციე ან ფირმის, სადღაც ბრაუნინგის სურათებში ვნახე და მის საპატივცემოდ :hi::drinks:

Link to post
Share on other sites

საღოლ შენ ჯიმა, მაღარიჩი ჩემზეა. :friends:

 

რაღაც პერიოდი, დაახლოებით სამი წელი მეც ჰაინეკენს ვურახუნებდი, მერე შევეშვი, ნამეტანი ძვირი სიამოვნებაა.

თითო ეგ მოწრიპული ბოთლი დოლარზე მეტი ჯდებოდა.

მე კიდევ ლუდის მაგარი მოყვარული ვარ, 15-მდე თავისუფლად ავდივარ დღესაც.

ვითომ გამოსავალი ვნახე და გერმანულებზე გადავედი.

უარესი მთლად, მაგათ 20-მდე ვქაჩავ დასვენების დღეს. :d030: :d030: :d030:

Link to post
Share on other sites

საღოლ შენ ჯიმა, მაღარიჩი ჩემზეა. :friends:

 

რაღაც პერიოდი, დაახლოებით სამი წელი მეც ჰაინეკენს ვურახუნებდი, მერე შევეშვი, ნამეტანი ძვირი სიამოვნებაა.

თითო ეგ მოწრიპული ბოთლი დოლარზე მეტი ჯდებოდა.

.................................................................

 

ჩვენთან კი ერთი ბოთლი, სუფთა ჩამოსხმული, 4 დოლარამდე ჯდება. ასხამენ აქაურ ქარხნებშიც, მაგრამ შედარება არაა გემოში, ფასი კი 2 დოლარამდე ადის.

მე ხასიათზე მოსასვლელად ერთი ბოთლიც მყოფნის :drinks: , 15-20 ბოთლი რომ დავლიო, ალბათ ერთი კვირა კაიფში ვიქნები :d030::e025:

 

შენთვის რომ მესიამოვნებინა, დღეს BUD ვიყიდე. თუ არ ვცდები ამერიკული ფირმაა. აბა სხვანაირად როგორ ავღნიშნავდი "მუშათა საერთაშორისო დღეს". თუ გახსოვს ეს "დღესასწაული"?

 

i-1527.jpg?44194

Edited by Коба
Link to post
Share on other sites

მახსოვს რომელია ადამიანო?

რაც მე "მარშიროვკებზე" მატარებდნენ სკოლიდან, რა ჯანდაბა დამავიწყებს იმ საშინელ დღეებს.

 

7 ნოემბრისთვის მოკლე შარვლებით გავყავდით ხოლმე, გალურჯებულები ვბრუნდებოდით ბავშვები სახლში.

 

BUD-ი არ არის ამერიკული კომპანია, ამათ ლიცენზია აქვთ ნაყიდი გერმანული ბუდვაიზერისგან.

თქვენა მილიონერები ყოფილხართ ჯიმა, ეგ ბოთლი 60 ცენტი ღირს იმ შემთხვევაში, თუ ერთ ცალს იყიდი, თუ 30-იანი ყუთით აიღე, სადღაც 48 ცენტამდე ჩამოდის თითო

 

აი მაგას კიდევ, ისე ჩავარახუნებ ერთ "იაშიკს" ვითომც არაფერი, ალკოჰოლის შემცველობა მხოლოდ 5% აქვს.

ნუ, დაგაზული წყალია რა. :haha:

კახურად კიდევ ერთი კაი სახელი ჰქვია, რომელსაც აქ ვერ დავწერ. :d030: :d030:

 

მე მძიმე არტილერიაზე ვარ გადასული ძმაო. :vinsent:

8%-იანზე ნაკლებს არ გეახლები. :d030:

 

პ.ს. ამ თემისთვის ბევრი სურათები მაქვს და მოსროლილი მაქვს არქივში.

ვერ ვდებ სამზე მეტ სურათს ერთ პოსტში და მე მგონი მალე ბრაუნინგს დაუაბგონებ პოსტების რაოდენობით. :d030: :d030:

Link to post
Share on other sites

იფ კარგად გამოიყურება კობა შენი ნამუშევრები. :yes: :yes: საერთოდ მე ნაკლებ ცხიმიან თევზს კარგად ათქვეფილ კვერცხში ვავლებ და მერე ფქვილში(სიმინდს ვამჯობინებ). სიმინდის ზეთი არ მისინჯავს არასოდეს. უნდა მოვსინჯო აუცილებლად. :scratchchin:

Link to post
Share on other sites

 

თქვენა მილიონერები ყოფილხართ ჯიმა, ეგ ბოთლი 60 ცენტი ღირს იმ შემთხვევაში, თუ ერთ ცალს იყიდი, თუ 30-იანი ყუთით აიღე, სადღაც 48 ცენტამდე ჩამოდის თითო

 

 

რას ლაპარაკობ გიო,ჩვენ კი არა შენ ყოფილხარ მილიონერი :*

მაგ ფასში ჩვენთან ერთ ბოთლს ადგილობრივი წარმოების ლუდს ვერ იყიდი.უცხოურხე ლაპარაკი ზედმეტია.მინიმუმ 1.5 ლარი ღირს ჩვენებური ლუდი ეგ კი სადღაც 95 ცენტია

აბა რა გეგობა ძმაო? :friends::*

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...