Jump to content
Club-Monadire.Ge

მეთევზის სამზარეულო


Recommended Posts

აქ მაგათ ზეითუნის ზეთში, ხახვთან და ნიორთან ერთად 3-6 წუთი(გახსნამდე, თუ არ გაიხსნა უნდა გადააგდო) დიდ ქვაბში, ოღონდ წვენი ცოტა აქვს. მაგრად მიდის პილპილიან-ნივრიან მაიონეზზე(არაჟანზე).

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
  • Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ჩვენი დაჭერილი ფარგას ფილე. უგემრიელესია ფარგა.

ცივად შებოლილი კალმახი.

მეგობრის მიერ შებოლილი ორაგული.

Posted Images

ვინმემ ხომ არ იცით, როგორ კეთდება პომიდორის სოუსში ჩადებული ორაგულის კონსერვის რეცეპტი?

 

ტვინი მეკეტება მაგ სასუსნავზე.

 

თევზი არ მიჭირს, პომიდორიც მოდის ამ მხარეში, მხოლოდ რეცეპტი მჭირდება. :e025:

Link to post
Share on other sites

მოგესალმებით მეგობრები,

ზამთრის მოახლოვებასთან ერთად აქტუალურია თავისთავად, ისეთ გემრიელობებზე საუბარი როგორიცაა მაგალითად არყის ასე ვთქვათ "ზაკუსკა" , შესაბამისად უკრაინაში მიღებული გამოცდილების საფუძველზე მინდა "უხის" მომზადების ჩემეული რეცეპტი შემოგთავაზოთ. ეს კერძიძალიან მრავალფეროვნად მზადდება იმისდა გათვალისწინებით თუ რომელი ქვეყნის წარმომადგენელი ამზადებს. :)

მოკლედ უკრაინულ უხის რეცეპტი ქართული ინგრედიენტებით :

აუცილებელი და ყველაზე მეტად საყურადღებო ინგრედიენტია თევზი, როგორც წესი ყველაზე გემრიელი რამოდენი სახეობის "წვრილი თევზით მზადდება. (ფოთში თევზაობისას მე მაგალითად ვიყენებდი ბარაბულკას, კეფალს და ლოქოს ).

ლოქო განსაკუთრებით ცხიმიანობით გამოირჩევა და ხრტილოვანი მასა წებოვნებას აძლევს და გადასარევი გამოდის .

დაახლოებით 5 კაციან კამპანის დასჭირდება შემდეგი რაოდენობა :

1-1.5 კგ თევზი,

300 გრამი სოკო ( შამპინიონი) სასურველია ცოცხალი და არა კონსერვირებული

კარტოპილი 3-4 ცალი

სტაპილო ორი ცალი (მოზრდილი ზომის )

ხახვი ერთი მოზრდილი თავი , ვჭრით შუაზე მხოლოდ

ნიორი 2-3 კბილი

ქინძი და ცოტა კამა

აუცილებლად ვამატებთ დაფმას 4-5 ფურცელს

შავი პილპილი , მარილი , გემოვნებით

50 გრამი არაყი. (ჭაჭას თუ არ გამოიყენებთ კარგია. გემოს მისცემს)

 

ადუღებულ წყალში თავდაპირველად ვყრით კარტოფილს, სტაფილოს, ხახვს , სოკოს , დაფნას , ნიორს

ამოდუღების შემდგომ როდესაც უკვე კარტოპილი და სოკო მოხარშული იქნება სანახევროდ ვამატებთ უკვე თევზის ნაჭრებს და ვადუღებთ ნელ ცეცხლზე.

ბოლოს ვამატებთ მწვანილებს და 50 გრამ არაყს.

თუ რათქმაუნდა ბუნებაში ხართ და გინდათ შეიგრძნოთ ბუნების გემო შესალებელია ერთი ნაფოტი შესა, რომელსაც აქვს უკვე ნაკვერჩხალი , დაფერთხოთ რომ ფერფლი გასცილდეს და ერთი მოძრაობით ჩაყოთ უხაში და ამოიღოთ , ეს უკვე ცოტა კვამლის გემოს ტოვებს და სასიამოვნო სურნელს ანიჭებს.

 

მოკლედ ამის მერე უკვე კარგი ჭაჭა , მინიმუმ 60 გრადუსი , შავი პური და ჩქარი ტაში :)

Link to post
Share on other sites

მოგესალმებით მეგობრები,

ზამთრის მოახლოვებასთან ერთად აქტუალურია თავისთავად, ისეთ გემრიელობებზე საუბარი როგორიცაა მაგალითად არყის ასე ვთქვათ "ზაკუსკა" , შესაბამისად უკრაინაში მიღებული გამოცდილების საფუძველზე მინდა "უხის" მომზადების ჩემეული რეცეპტი შემოგთავაზოთ. ეს კერძიძალიან მრავალფეროვნად მზადდება იმისდა გათვალისწინებით თუ რომელი ქვეყნის წარმომადგენელი ამზადებს. :)

მოკლედ უკრაინულ უხის რეცეპტი ქართული ინგრედიენტებით :

აუცილებელი და ყველაზე მეტად საყურადღებო ინგრედიენტია თევზი, როგორც წესი ყველაზე გემრიელი რამოდენი სახეობის "წვრილი თევზით მზადდება. (ფოთში თევზაობისას მე მაგალითად ვიყენებდი ბარაბულკას, კეფალს და ლოქოს ).

ლოქო განსაკუთრებით ცხიმიანობით გამოირჩევა და ხრტილოვანი მასა წებოვნებას აძლევს და გადასარევი გამოდის .

დაახლოებით 5 კაციან კამპანის დასჭირდება შემდეგი რაოდენობა :

1-1.5 კგ თევზი,

300 გრამი სოკო ( შამპინიონი) სასურველია ცოცხალი და არა კონსერვირებული

კარტოპილი 3-4 ცალი

სტაპილო ორი ცალი (მოზრდილი ზომის )

ხახვი ერთი მოზრდილი თავი , ვჭრით შუაზე მხოლოდ

ნიორი 2-3 კბილი

ქინძი და ცოტა კამა

აუცილებლად ვამატებთ დაფმას 4-5 ფურცელს

შავი პილპილი , მარილი , გემოვნებით

50 გრამი არაყი. (ჭაჭას თუ არ გამოიყენებთ კარგია. გემოს მისცემს)

 

ადუღებულ წყალში თავდაპირველად ვყრით კარტოფილს, სტაფილოს, ხახვს , სოკოს , დაფნას , ნიორს

ამოდუღების შემდგომ როდესაც უკვე კარტოპილი და სოკო მოხარშული იქნება სანახევროდ ვამატებთ უკვე თევზის ნაჭრებს და ვადუღებთ ნელ ცეცხლზე.

ბოლოს ვამატებთ მწვანილებს და 50 გრამ არაყს.

თუ რათქმაუნდა ბუნებაში ხართ და გინდათ შეიგრძნოთ ბუნების გემო შესალებელია ერთი ნაფოტი შესა, რომელსაც აქვს უკვე ნაკვერჩხალი , დაფერთხოთ რომ ფერფლი გასცილდეს და ერთი მოძრაობით ჩაყოთ უხაში და ამოიღოთ , ეს უკვე ცოტა კვამლის გემოს ტოვებს და სასიამოვნო სურნელს ანიჭებს.

 

მოკლედ ამის მერე უკვე კარგი ჭაჭა , მინიმუმ 60 გრადუსი , შავი პური და ჩქარი ტაში :)

post-736-0-58997800-1384518972_thumb.png

Edited by ირაკლიუს
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

b6970a908597.jpg

 

შემწვარი ქარიყლაპიას ნაჭრები სიმინდის ზეთში

 

7f7deddf05aa.jpg

 

3038e52db941.jpg

 

ეს კი კონსინტრირებული ქარიყლაპიას ბულიონი (უხა) მეორე დღეს კი ხალადეცად გადაიქცა

Link to post
Share on other sites

გაწმენდილი დაჭრილი ქარიყლაპია ამოსვარეთ ფქვილში(პურის ან სიმინდის) და ამოავლეთ ათქვეფილ კვერცხში. შემდეგ ცხელი ტაფა სიმინდის ზეთით და დაბრაწვა.

შეგარგოთ! :spit:

Link to post
Share on other sites

BROWNING

ვააახ,ვახტანგ,ეს რა გემრიელობა დადე))).აი პირველ სურათზე რომ არის განსაკუთრებით.ცოტა შავი დაფქვილი წიწაკა ზედ და ეგაა რა) :spit::yes:

Link to post
Share on other sites

გუსინ ქორწილზე სქელშუბლას მწვადი მოიტანეს შამფურზე. ლამის ვიტირე აქამდე რომ არ მქონდა განასინჯი. :yes: :yes: :yes::old:

Edited by ავთო
Link to post
Share on other sites

Hunter on pike

 

ბადრი, რესტორანში ხომ არ მუშაობდი, ან ეხლაც მუშაობ?

რესტორანში არ ვმუშაობ)) :nyam: უბრალოდ ვიცი ბევრი კერძის დამზადება

Link to post
Share on other sites

რესტორანში არ ვმუშაობ)) :nyam: უბრალოდ ვიცი ბევრი კერძის დამზადება

 

ბადრი, ავთო სავარაუდოდ ამაზე გეუბნებოდა - თეფში და წარწერა მასზე :)

 

7f7deddf05aa.jpg

Link to post
Share on other sites

Hunter on pike

 

მერე შე დალოცვილო, იმ ნადავლს, რომელსაც ჩვენ მოვიპოვებთ, ეგრევე კი არ ვყლაპავთ, ამიტომ გვაქვს ეს თემა.

 

მოვამზადებთ ჩვენებურად, ვუზიარებთ ერთმანეთს გამოცდილებას, და თან ნერწყვებსა ვყლაპავთ დადებულ სურათებზე. :spit::e025:

 

გაგვანდე შენი რეცეპტები, წესით კაი რამეები უნდა იცოდე.

 

 

BROWNING

 

ხახვში ეგრე, არასოდეს შემიწვავს კალმახი.

კი ჩავუდებ ხოლმე შუაში მრგვალად დაჭრილ ხახვს და ლიმონს შესაბოლად როცა ვაკეთებ,, მაგრამ ტაფაზე ეგრე არ მომიშუშავს და შემიბრაწავს.

კარაქი უდევთ გვერდით, თუ ვცდები?

 

გამოვა საყინულედან ეხლა სამი კაცის პორცია, ხვალისთვის რომ გალღვეს და "ერთი" მიახურდავებს ყველას ხვალვე თეთრ ღვინოსთან ერთად. :vinsent:

 

ის პირველი-ორი სურათი მაგრებია. :yes:

 

პ.ს. ახალი დაჭერილი ბევრად გემრიელი იქნება, შედარებაც არ არის გაყინულთან.

Link to post
Share on other sites

ელჩი კი კარაქია. ისე მე მესამე მაგრად მომწონს, მაკარონთან ერთად მაგრად მიდის(ნაღების და თეთრი ღვინის სოუსი).

Link to post
Share on other sites

ეს ჩვენი ბრაუნინგის რეცეპტით მომზადებული გარნელი/SHRIMP/, რეცეპტი წინა გვერდზეა, პოსტ#89-ში.

 

მაგარი ბომბა რამეა. :spit:

 

8a361e2915a4.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

გილოცავთ ყველას შობის ბრწყინვალე დღესასწავლს მრავალს დაესწარით თქვენს ოჯახთან ერთად B)მინდა შემოგთავაზოთ ეს მშვენიერი რეცეპტი

 

544423551ee6.jpg

 

ამის რეცეპტი რუსულად არის http://forum.say7.info/topic56409.html მე პირადად მაგრად მომეწონა

 

ff00c7bb9fdb.jpg

 

ეს კი ქარიყლაპიას დამზადებული ხიზილავა

 

9dd184b9064b.jpg

Edited by Hunter on pike
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

ჩვეულებრიდავ ჯერ გამოხეცხავ წყლით როგორც არის ისე დააყრი პირდაპირ მარილს და 5 საათში მზადა მერე მოაშორებ მაგას იმ პლიონკას და მიირთმევ, შეგიძლია ლიმონის წვენის დასხმა საჭიროა ბოლოს როცა მიირთმევთ

Link to post
Share on other sites

მე კაი გვარიანად ვწვალობ :haha:

 

გავრეცხავ პარკებიანად,1 წუთით ვდებ ცხელ წყალში(არა მდუღარეში) ამოვიღებ ჯამში ჩავდებ და დავასხამ ცივ წყალს. შემდეგ მიქსერით ვურევ ,პარკები ეხვევა მიქსერის ჯოხებზე,ხიზილალა კი რცება წყალში. გავავლებ ერთ წყალს და ვაცლი საცერზე სანამ დაიწრიტება. შემდეგ ვასხამ წყალს ისე რომ დაფაროს და ვამარილებ (1ლ წყალზე 50 გრ მარილი.) 30 წუთის შემდეგ საცერზევე ვავლებ ცივ წყალს და რომ დაიწრიტება გადამაქვს საშრობ ტილოზე.წყალი უნდა შეიწოვოს ტილომ ბოლომდე,ამიტომ გავშლი თხლად და რამოდენიმეჯერ მიწევს საშრობის შეცვლა . როცა საშრობზე სისველე გაქრება 1-2 წვეთ (მაქსიმუმ) ზეითუნის ზეთს ვაწვეთებ და ვურევ კარგად. ინახება გადასარევად და არ ეწებება ერთმანეთს.

გემრიელად მიირთვით. :hi3:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
უპასუხეთ თემას

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...