BROWNING 349 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 ორაგული, ნიგვზის ზეთში შევწვი, გვერდით აჯიკიანი არაჟანი და ბრინჯი. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 ცხლად და ცივად შებოლილი კალმახი. ნაყიდია. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 ტილაპიას ფილე, სვანურმარილნარევ ფქვილში ამოვლებული და ნიგვზის ზეთში შემწვარი. აქ ბიკენტიას საქაბაბის საწებელია, მაგრამ არაჟანზეც ტკაცუნით მიდის ციტირება Link to post Share on other sites
paraskeva 30 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 უგემრიელესია ხოხ!!! :yes: ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 ვაა, რამ შემომიყვანა აქ არა, უნდა დავიწყო თევზაობა, არაა საშველი. მაღაზიაში ნაყიდს არა აქვს ასეთი მუღამი ჩვენთან "კორუშკის" სეზონია. დღეს ვიყიდე 2 კილო და კილოზე მეტი მარტო მე მივირთვი. აქამდე არ ვყოფილვარ ამ თემაში, თორემ გადავუღებდი სურათებს. საქართველოში თუ ჩამოაქვთ "კორუშკა"? ჩვენს წყლებში ვიცი რომ არ არის, კანადაში კი შეიძლება იყოს. ორიგონშიაც არ იქნება ალბათ. ელჩს ისეთი ადგილი აქვს ამორჩეული საცხოვრებლად, ტყემალი რომ ხარობდეს, "კორუშკას" რა უნდა მანდ ისე მაგარი გემრიელია,ტყემლის წვენთან, განსაკუთრებით კარგად რომ შებრაწავ. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Коба უნდა გამალღობინო ვიცი რაა, არადა მწვადისთვის ვემზადებოდი დღეს. ნეტა მთელს საქართველოს მდინარეებში შემოდიოდეს იმის მეათასედი, რაც აქ ერთ მდინარეში შემოდის. წელს და შარშან არ იყო მაგ სახეობაზე თევზაობა ნებადართული. ინგლისურად SMELT ჰქვია. ქართულად მოივას ვეძახდით, ჩემს იქ ყოფნაში ყოველთვის იყო გაყიდვაში. იმდენია იანვრის დასაწყისში, ჩოგან ბადეებით იჭერს ხალხი, დღეში 12კგ-მდეა ლიმიტი. დენს და დინამიტს ნუ გამოიყენებ და სხვა რითაც გინდა იჭირე, სასროლი ბადეც კი დაშვებულია. მილიონობით შემოდის წყნარი ოკეანიდან და მიემართება სათავისკენ საქვირითოდ. 4 წლის წინ მაქვს ნათევზავები მდინარე კოლუმბიაზე და ეხლაც მაქვს ცოტაოდენი მარაგი საყინულეში. ეგე სად გამომადგა, გადავუღო სურათები? :d030: Edited April 27, 2013 by ელჩი ციტირება Link to post Share on other sites
salamandra 65 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 გიო ძმა,მოივა და კორიუშკა სხვა და სხვა თევზებია.. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 გიო ძმა,მოივა და კორიუშკა სხვა და სხვა თევზებია.. ზური KORYUSHKA დაგუგლე და რას ამოგიგდებს თავად ნახავ, რაც მე დავწერე, ინგლისურად SMELT ჰქვიათქო, მაგაში არ ვცდები, მაგრამ ისიც ავღნიშნე, რომ მოივას ეძახდნენთქო, ისე ლათინურად OSMERUS MORDAX-ია ეგ თევზი, OSMERIDAE-ების ოჯახიდან არის მოივაც, მაგრამ სხვა სახეობაა. ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 salamandra ზური, აქ ვერ დავწერ იმ საითის ლინკს, PM-ზე გამოგიგზავნი "დაშიფრულად", რადგან გასაჯაროებაზე 250 000 მწვანეს მოითხოვენ. იქ ნახავ რომ არ ვცდები. ვიცი რომ MOIVA/MALLOTUS VILLOSUS/ სხვა სახეობაა,მაგრამ როგორც ზედა წერილში მოგახსენე, იგივე ოჯახიდან არის, რომლიდანაც "კარიუშკა, იგივე "სმელთ". არც შენ არ გაავრცელო ეგ ლინკი, შარის თავი არა გვაქვს. შეხვალ და თავად დარწმუნდები რომ უსერიოზულესი ინფოები დევს. თუ რამ წყალმცურავი არსებობს, ყველაფერი აქვთ შეტანილი. ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 ერთი ეს მითხარით, კარჩხანას მომზადება რანაირად ხდება საკვებად, სულ ძვალია ეს ოხერი გასართობად მინდა წავითევზაო გლდანის ტბაზე და წამოღებად რომ ღირდეს. ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 ზური KORYUSHKA დაგუგლე და რას ამოგიგდებს თავად ნახავ, რაც მე დავწერე, ინგლისურად SMELT ჰქვიათქო, მაგაში არ ვცდები, მაგრამ ისიც ავღნიშნე, რომ მოივას ეძახდნენთქო, ისე ლათინურად OSMERUS MORDAX-ია ეგ თევზი, OSMERIDAE-ების ოჯახიდან არის მოივაც, მაგრამ სხვა სახეობაა. არა, გიო! ზური მართალია. მოივა და კორუშკა, შეიძლება ერთი ოჯახის წარმომადგენლები იყვნენ, მაგრამ აბსოლიტურად სხვა და სხვაა გემოთი. ლათინურად ჩვენებერს ქვია - Osmerus eperlanus (ევროპული კორუშკა). გემოს გარდა, მას აქვს განსაკუთრებული სუნი, რაც კიტრის სუნს მოგაგონებს. პეტერბურგში კორუშკის დღესასწაულები ტარდება, რაც მოივას არც დაესიზმრება ხვალ აუცილებლად გადავუღებ სურატებს და დავდებ. სენც დადევი შენი რუისის კურუშკა მოივა ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 (edited) ვაახ კაცო, სად მიწერია რომ მოივა და კორიუშკა იგივეათქო? მე მიწერია რომ KORYUSHKA და SMELT არის იგივეთქო. ა ბატონო შენი ქალაქის ფესტივალზე : http://members.virtualtourist.com/m/p/m/19bb6f/ ეს რუსულ ენაზე: http://ru.wikipedia.org/wiki/Корюшковые ეს იგივე ლინკი ინგლისურად: http://en.wikipedia.org/wiki/Smelt_(fish) ეს კიდევ ქართულად: http://ka.wikipedia.org/wiki/ცქიმურასებრნი პ.ს. სურათების გადაღება მომიწევს, სხვანაირად ვერ დაგაჯერებთ თქვენ. :d030: Edited April 29, 2013 by ელჩი ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 ეს არის აქ. ორაგულის ძირითადი საკვებია. http://www.mrn.gouv.qc.ca/faune/peche/poissons/eperlan.jsp ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 ეს არის აქ. ორაგულის ძირითადი საკვებია. http://www.mrn.gouv.qc.ca/faune/peche/poissons/eperlan.jsp გადამაყოლეს ბუჯო ამ კიტრანას. :d030: ქართულად მართლა კიტრანა ჰქვია, ქაშაყების ოჯახიდანაა. მარტო ორაგული არა, დელფინების, ბარაკუდების, თინუსების და "ვაბშემც", ვეშაპები ნთქავენ დიდი რაოდენობით, მათი ძირითადი საკვებია. პ.ს. ხალხნი არა ხაართ? ნუ გამალღობინებთ. მე მომიწევს იმის შეჭმა, ჩემები პირს არ აკარებენ. ჰააა-ჰა უფროსი გოგონა წაეპაროს ხოლმე. არადა დიდ პორციებად მაქვს გაშვებული ICE AGE-ში. :d030: ციტირება Link to post Share on other sites
salamandra 65 Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) ელჩი გიორგი ის ლინკი ჩემთან არ გაიხსნა,ისე კი კორიუშკას ერთი სახეობა ევროპაშია,4-ი კი შორეულ აღმოსავლეთში.კი მართალი ხარ,მოივაც კორიუშკას ოჯახს ეკუთვნის courage თორნიკე,კარჩხანა გასუფთავების შემდეგ ვერტიკალურად უნდა დასერო,ფქვილს მარილს და შავ წიწაკას გადაურევ და ამოავლებ შიგ.ტაფაზე ბლომად ზეთს დაასხავ,ისე რომ ტაფაში ჩადებული თევზი ზეთმა დაფაროს და კარგათ დაბრაწავ.თავისი ძვლიანა იჭმება !!! :spit: Edited May 4, 2013 by salamandra ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 courage თორნიკე, კარჩხანა ფილეებად აქციე და ხორცის "დრაბილკაში" შესაზავებელ ინგრედიენტებთან ერთად ორჯერ გაატარე. გააკოტრიალე ფქვილში და დურთე ცხელ ზეთში, ხოშიანი კოტლეტი გამოდის. ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 2 კარგი რეცეპტი მომაწოდეთ, მადლობელი ვარ ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 გადამაყოლეს ბუჯო ამ კიტრანას. :d030: ქართულად მართლა კიტრანა ჰქვია, ქაშაყების ოჯახიდანაა. მარტო ორაგული არა, დელფინების, ბარაკუდების, თინუსების და "ვაბშემც", ვეშაპები ნთქავენ დიდი რაოდენობით, მათი ძირითადი საკვებია. პ.ს. ხალხნი არა ხაართ? ნუ გამალღობინებთ. მე მომიწევს იმის შეჭმა, ჩემები პირს არ აკარებენ. ჰააა-ჰა უფროსი გოგონა წაეპაროს ხოლმე. არადა დიდ პორციებად მაქვს გაშვებული ICE AGE-ში. :d030: რახან დაგპირდით, დავდებ "კიტრანა" სურათებს. სპეციალურად გადავუღე, რომ თქვენთვის მესიამოვნებინა. ისე ავთოიას ხელით დაჭერილ და წყლისპირზე შემწვარ ჩვენებურ "მელოჩს" ვერ მიუახლოვდება მარა, არაფერი რომ არა ვთქვა ელჩის და ბრაუნინგის ორაგულის რეცეპტებზე,მაგრამ, გაჭირვების დროს წავა ლუდი სპეციალურად შევარციე ან ფირმის, სადღაც ბრაუნინგის სურათებში ვნახე და მის საპატივცემოდ ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 დღეს სიმინდის ზეთში შევწვი, ელჩს მოვუსმინე ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 საღოლ შენ ჯიმა, მაღარიჩი ჩემზეა. რაღაც პერიოდი, დაახლოებით სამი წელი მეც ჰაინეკენს ვურახუნებდი, მერე შევეშვი, ნამეტანი ძვირი სიამოვნებაა. თითო ეგ მოწრიპული ბოთლი დოლარზე მეტი ჯდებოდა. მე კიდევ ლუდის მაგარი მოყვარული ვარ, 15-მდე თავისუფლად ავდივარ დღესაც. ვითომ გამოსავალი ვნახე და გერმანულებზე გადავედი. უარესი მთლად, მაგათ 20-მდე ვქაჩავ დასვენების დღეს. :d030: ციტირება Link to post Share on other sites
Коба 47 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 (edited) საღოლ შენ ჯიმა, მაღარიჩი ჩემზეა. რაღაც პერიოდი, დაახლოებით სამი წელი მეც ჰაინეკენს ვურახუნებდი, მერე შევეშვი, ნამეტანი ძვირი სიამოვნებაა. თითო ეგ მოწრიპული ბოთლი დოლარზე მეტი ჯდებოდა. ................................................................. ჩვენთან კი ერთი ბოთლი, სუფთა ჩამოსხმული, 4 დოლარამდე ჯდება. ასხამენ აქაურ ქარხნებშიც, მაგრამ შედარება არაა გემოში, ფასი კი 2 დოლარამდე ადის. მე ხასიათზე მოსასვლელად ერთი ბოთლიც მყოფნის , 15-20 ბოთლი რომ დავლიო, ალბათ ერთი კვირა კაიფში ვიქნები შენთვის რომ მესიამოვნებინა, დღეს BUD ვიყიდე. თუ არ ვცდები ამერიკული ფირმაა. აბა სხვანაირად როგორ ავღნიშნავდი "მუშათა საერთაშორისო დღეს". თუ გახსოვს ეს "დღესასწაული"? Edited May 1, 2013 by Коба ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 მახსოვს რომელია ადამიანო? რაც მე "მარშიროვკებზე" მატარებდნენ სკოლიდან, რა ჯანდაბა დამავიწყებს იმ საშინელ დღეებს. 7 ნოემბრისთვის მოკლე შარვლებით გავყავდით ხოლმე, გალურჯებულები ვბრუნდებოდით ბავშვები სახლში. BUD-ი არ არის ამერიკული კომპანია, ამათ ლიცენზია აქვთ ნაყიდი გერმანული ბუდვაიზერისგან. თქვენა მილიონერები ყოფილხართ ჯიმა, ეგ ბოთლი 60 ცენტი ღირს იმ შემთხვევაში, თუ ერთ ცალს იყიდი, თუ 30-იანი ყუთით აიღე, სადღაც 48 ცენტამდე ჩამოდის თითო აი მაგას კიდევ, ისე ჩავარახუნებ ერთ "იაშიკს" ვითომც არაფერი, ალკოჰოლის შემცველობა მხოლოდ 5% აქვს. ნუ, დაგაზული წყალია რა. კახურად კიდევ ერთი კაი სახელი ჰქვია, რომელსაც აქ ვერ დავწერ. :d030: მე მძიმე არტილერიაზე ვარ გადასული ძმაო. 8%-იანზე ნაკლებს არ გეახლები. პ.ს. ამ თემისთვის ბევრი სურათები მაქვს და მოსროლილი მაქვს არქივში. ვერ ვდებ სამზე მეტ სურათს ერთ პოსტში და მე მგონი მალე ბრაუნინგს დაუაბგონებ პოსტების რაოდენობით. :d030: ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 იფ კარგად გამოიყურება კობა შენი ნამუშევრები. :yes: საერთოდ მე ნაკლებ ცხიმიან თევზს კარგად ათქვეფილ კვერცხში ვავლებ და მერე ფქვილში(სიმინდს ვამჯობინებ). სიმინდის ზეთი არ მისინჯავს არასოდეს. უნდა მოვსინჯო აუცილებლად. ციტირება Link to post Share on other sites
jaba 2 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 თქვენა მილიონერები ყოფილხართ ჯიმა, ეგ ბოთლი 60 ცენტი ღირს იმ შემთხვევაში, თუ ერთ ცალს იყიდი, თუ 30-იანი ყუთით აიღე, სადღაც 48 ცენტამდე ჩამოდის თითო რას ლაპარაკობ გიო,ჩვენ კი არა შენ ყოფილხარ მილიონერი მაგ ფასში ჩვენთან ერთ ბოთლს ადგილობრივი წარმოების ლუდს ვერ იყიდი.უცხოურხე ლაპარაკი ზედმეტია.მინიმუმ 1.5 ლარი ღირს ჩვენებური ლუდი ეგ კი სადღაც 95 ცენტია აბა რა გეგობა ძმაო? ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 წინა პარასკევს დაჭერილ ქაშაყებს ეს გამოსავალი მოვუძებნე. ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.