BROWNING 349 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 აქ მაგათ ზეითუნის ზეთში, ხახვთან და ნიორთან ერთად 3-6 წუთი(გახსნამდე, თუ არ გაიხსნა უნდა გადააგდო) დიდ ქვაბში, ოღონდ წვენი ცოტა აქვს. მაგრად მიდის პილპილიან-ნივრიან მაიონეზზე(არაჟანზე). ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 ვინმემ ხომ არ იცით, როგორ კეთდება პომიდორის სოუსში ჩადებული ორაგულის კონსერვის რეცეპტი? ტვინი მეკეტება მაგ სასუსნავზე. თევზი არ მიჭირს, პომიდორიც მოდის ამ მხარეში, მხოლოდ რეცეპტი მჭირდება. ციტირება Link to post Share on other sites
loggoff 0 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 მოგესალმებით მეგობრები, ზამთრის მოახლოვებასთან ერთად აქტუალურია თავისთავად, ისეთ გემრიელობებზე საუბარი როგორიცაა მაგალითად არყის ასე ვთქვათ "ზაკუსკა" , შესაბამისად უკრაინაში მიღებული გამოცდილების საფუძველზე მინდა "უხის" მომზადების ჩემეული რეცეპტი შემოგთავაზოთ. ეს კერძიძალიან მრავალფეროვნად მზადდება იმისდა გათვალისწინებით თუ რომელი ქვეყნის წარმომადგენელი ამზადებს. მოკლედ უკრაინულ უხის რეცეპტი ქართული ინგრედიენტებით : აუცილებელი და ყველაზე მეტად საყურადღებო ინგრედიენტია თევზი, როგორც წესი ყველაზე გემრიელი რამოდენი სახეობის "წვრილი თევზით მზადდება. (ფოთში თევზაობისას მე მაგალითად ვიყენებდი ბარაბულკას, კეფალს და ლოქოს ). ლოქო განსაკუთრებით ცხიმიანობით გამოირჩევა და ხრტილოვანი მასა წებოვნებას აძლევს და გადასარევი გამოდის . დაახლოებით 5 კაციან კამპანის დასჭირდება შემდეგი რაოდენობა : 1-1.5 კგ თევზი, 300 გრამი სოკო ( შამპინიონი) სასურველია ცოცხალი და არა კონსერვირებული კარტოპილი 3-4 ცალი სტაპილო ორი ცალი (მოზრდილი ზომის ) ხახვი ერთი მოზრდილი თავი , ვჭრით შუაზე მხოლოდ ნიორი 2-3 კბილი ქინძი და ცოტა კამა აუცილებლად ვამატებთ დაფმას 4-5 ფურცელს შავი პილპილი , მარილი , გემოვნებით 50 გრამი არაყი. (ჭაჭას თუ არ გამოიყენებთ კარგია. გემოს მისცემს) ადუღებულ წყალში თავდაპირველად ვყრით კარტოფილს, სტაფილოს, ხახვს , სოკოს , დაფნას , ნიორს ამოდუღების შემდგომ როდესაც უკვე კარტოპილი და სოკო მოხარშული იქნება სანახევროდ ვამატებთ უკვე თევზის ნაჭრებს და ვადუღებთ ნელ ცეცხლზე. ბოლოს ვამატებთ მწვანილებს და 50 გრამ არაყს. თუ რათქმაუნდა ბუნებაში ხართ და გინდათ შეიგრძნოთ ბუნების გემო შესალებელია ერთი ნაფოტი შესა, რომელსაც აქვს უკვე ნაკვერჩხალი , დაფერთხოთ რომ ფერფლი გასცილდეს და ერთი მოძრაობით ჩაყოთ უხაში და ამოიღოთ , ეს უკვე ცოტა კვამლის გემოს ტოვებს და სასიამოვნო სურნელს ანიჭებს. მოკლედ ამის მერე უკვე კარგი ჭაჭა , მინიმუმ 60 გრადუსი , შავი პური და ჩქარი ტაში ციტირება Link to post Share on other sites
loggoff 0 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 (edited) მოგესალმებით მეგობრები, ზამთრის მოახლოვებასთან ერთად აქტუალურია თავისთავად, ისეთ გემრიელობებზე საუბარი როგორიცაა მაგალითად არყის ასე ვთქვათ "ზაკუსკა" , შესაბამისად უკრაინაში მიღებული გამოცდილების საფუძველზე მინდა "უხის" მომზადების ჩემეული რეცეპტი შემოგთავაზოთ. ეს კერძიძალიან მრავალფეროვნად მზადდება იმისდა გათვალისწინებით თუ რომელი ქვეყნის წარმომადგენელი ამზადებს. მოკლედ უკრაინულ უხის რეცეპტი ქართული ინგრედიენტებით : აუცილებელი და ყველაზე მეტად საყურადღებო ინგრედიენტია თევზი, როგორც წესი ყველაზე გემრიელი რამოდენი სახეობის "წვრილი თევზით მზადდება. (ფოთში თევზაობისას მე მაგალითად ვიყენებდი ბარაბულკას, კეფალს და ლოქოს ). ლოქო განსაკუთრებით ცხიმიანობით გამოირჩევა და ხრტილოვანი მასა წებოვნებას აძლევს და გადასარევი გამოდის . დაახლოებით 5 კაციან კამპანის დასჭირდება შემდეგი რაოდენობა : 1-1.5 კგ თევზი, 300 გრამი სოკო ( შამპინიონი) სასურველია ცოცხალი და არა კონსერვირებული კარტოპილი 3-4 ცალი სტაპილო ორი ცალი (მოზრდილი ზომის ) ხახვი ერთი მოზრდილი თავი , ვჭრით შუაზე მხოლოდ ნიორი 2-3 კბილი ქინძი და ცოტა კამა აუცილებლად ვამატებთ დაფმას 4-5 ფურცელს შავი პილპილი , მარილი , გემოვნებით 50 გრამი არაყი. (ჭაჭას თუ არ გამოიყენებთ კარგია. გემოს მისცემს) ადუღებულ წყალში თავდაპირველად ვყრით კარტოფილს, სტაფილოს, ხახვს , სოკოს , დაფნას , ნიორს ამოდუღების შემდგომ როდესაც უკვე კარტოპილი და სოკო მოხარშული იქნება სანახევროდ ვამატებთ უკვე თევზის ნაჭრებს და ვადუღებთ ნელ ცეცხლზე. ბოლოს ვამატებთ მწვანილებს და 50 გრამ არაყს. თუ რათქმაუნდა ბუნებაში ხართ და გინდათ შეიგრძნოთ ბუნების გემო შესალებელია ერთი ნაფოტი შესა, რომელსაც აქვს უკვე ნაკვერჩხალი , დაფერთხოთ რომ ფერფლი გასცილდეს და ერთი მოძრაობით ჩაყოთ უხაში და ამოიღოთ , ეს უკვე ცოტა კვამლის გემოს ტოვებს და სასიამოვნო სურნელს ანიჭებს. მოკლედ ამის მერე უკვე კარგი ჭაჭა , მინიმუმ 60 გრადუსი , შავი პური და ჩქარი ტაში Edited November 15, 2013 by ირაკლიუს ციტირება Link to post Share on other sites
pike 0 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 შემწვარი ქარიყლაპიას ნაჭრები სიმინდის ზეთში ეს კი კონსინტრირებული ქარიყლაპიას ბულიონი (უხა) მეორე დღეს კი ხალადეცად გადაიქცა ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Hunter on pike ბადრი, რესტორანში ხომ არ მუშაობდი, ან ეხლაც მუშაობ? ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 გაწმენდილი დაჭრილი ქარიყლაპია ამოსვარეთ ფქვილში(პურის ან სიმინდის) და ამოავლეთ ათქვეფილ კვერცხში. შემდეგ ცხელი ტაფა სიმინდის ზეთით და დაბრაწვა. შეგარგოთ! ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 ეს ბიჭების ალბომში ვნახე, ბანაკის სამზარეულოა. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 კიდევ ციტირება Link to post Share on other sites
zaza 1 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 BROWNING ვააახ,ვახტანგ,ეს რა გემრიელობა დადე))).აი პირველ სურათზე რომ არის განსაკუთრებით.ცოტა შავი დაფქვილი წიწაკა ზედ და ეგაა რა) ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 (edited) გუსინ ქორწილზე სქელშუბლას მწვადი მოიტანეს შამფურზე. ლამის ვიტირე აქამდე რომ არ მქონდა განასინჯი. :yes: Edited November 29, 2013 by ავთო ციტირება Link to post Share on other sites
giorgi 2 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 BROWNING უუხხხ....რა გემრიელად გამოიყურებააა :spit: ციტირება Link to post Share on other sites
pike 0 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Hunter on pike ბადრი, რესტორანში ხომ არ მუშაობდი, ან ეხლაც მუშაობ? რესტორანში არ ვმუშაობ)) უბრალოდ ვიცი ბევრი კერძის დამზადება ციტირება Link to post Share on other sites
DMORAL 36 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 რესტორანში არ ვმუშაობ)) უბრალოდ ვიცი ბევრი კერძის დამზადება ბადრი, ავთო სავარაუდოდ ამაზე გეუბნებოდა - თეფში და წარწერა მასზე ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Hunter on pike მერე შე დალოცვილო, იმ ნადავლს, რომელსაც ჩვენ მოვიპოვებთ, ეგრევე კი არ ვყლაპავთ, ამიტომ გვაქვს ეს თემა. მოვამზადებთ ჩვენებურად, ვუზიარებთ ერთმანეთს გამოცდილებას, და თან ნერწყვებსა ვყლაპავთ დადებულ სურათებზე. გაგვანდე შენი რეცეპტები, წესით კაი რამეები უნდა იცოდე. BROWNING ხახვში ეგრე, არასოდეს შემიწვავს კალმახი. კი ჩავუდებ ხოლმე შუაში მრგვალად დაჭრილ ხახვს და ლიმონს შესაბოლად როცა ვაკეთებ,, მაგრამ ტაფაზე ეგრე არ მომიშუშავს და შემიბრაწავს. კარაქი უდევთ გვერდით, თუ ვცდები? გამოვა საყინულედან ეხლა სამი კაცის პორცია, ხვალისთვის რომ გალღვეს და "ერთი" მიახურდავებს ყველას ხვალვე თეთრ ღვინოსთან ერთად. ის პირველი-ორი სურათი მაგრებია. პ.ს. ახალი დაჭერილი ბევრად გემრიელი იქნება, შედარებაც არ არის გაყინულთან. ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 ელჩი კი კარაქია. ისე მე მესამე მაგრად მომწონს, მაკარონთან ერთად მაგრად მიდის(ნაღების და თეთრი ღვინის სოუსი). ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 ეს ჩვენი ბრაუნინგის რეცეპტით მომზადებული გარნელი/SHRIMP/, რეცეპტი წინა გვერდზეა, პოსტ#89-ში. მაგარი ბომბა რამეა. ციტირება Link to post Share on other sites
pike 0 Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 (edited) გილოცავთ ყველას შობის ბრწყინვალე დღესასწავლს მრავალს დაესწარით თქვენს ოჯახთან ერთად B)მინდა შემოგთავაზოთ ეს მშვენიერი რეცეპტი ამის რეცეპტი რუსულად არის http://forum.say7.info/topic56409.html მე პირადად მაგრად მომეწონა ეს კი ქარიყლაპიას დამზადებული ხიზილავა Edited January 7, 2014 by Hunter on pike ციტირება Link to post Share on other sites
DMORAL 36 Posted January 7, 2014 Author Report Share Posted January 7, 2014 ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 ციტირება Link to post Share on other sites
pike 0 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 ვის უყვარს ხიზილავა არვიცი)) მე მიყვარს ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 ბადრი როგორ ამზადებ დაწერე. მეც დავწერ მოგვიანებით ჩემს რეცეპტს. ციტირება Link to post Share on other sites
აჩიკო 1 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) დაწერეთ ხიზილალას მომზდების წესი თუ იცით ძალიან მაინტერესებს . Edited January 23, 2014 by აჩიკო ციტირება Link to post Share on other sites
pike 0 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 ჩვეულებრიდავ ჯერ გამოხეცხავ წყლით როგორც არის ისე დააყრი პირდაპირ მარილს და 5 საათში მზადა მერე მოაშორებ მაგას იმ პლიონკას და მიირთმევ, შეგიძლია ლიმონის წვენის დასხმა საჭიროა ბოლოს როცა მიირთმევთ ციტირება Link to post Share on other sites
avto 106 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 მე კაი გვარიანად ვწვალობ გავრეცხავ პარკებიანად,1 წუთით ვდებ ცხელ წყალში(არა მდუღარეში) ამოვიღებ ჯამში ჩავდებ და დავასხამ ცივ წყალს. შემდეგ მიქსერით ვურევ ,პარკები ეხვევა მიქსერის ჯოხებზე,ხიზილალა კი რცება წყალში. გავავლებ ერთ წყალს და ვაცლი საცერზე სანამ დაიწრიტება. შემდეგ ვასხამ წყალს ისე რომ დაფაროს და ვამარილებ (1ლ წყალზე 50 გრ მარილი.) 30 წუთის შემდეგ საცერზევე ვავლებ ცივ წყალს და რომ დაიწრიტება გადამაქვს საშრობ ტილოზე.წყალი უნდა შეიწოვოს ტილომ ბოლომდე,ამიტომ გავშლი თხლად და რამოდენიმეჯერ მიწევს საშრობის შეცვლა . როცა საშრობზე სისველე გაქრება 1-2 წვეთ (მაქსიმუმ) ზეითუნის ზეთს ვაწვეთებ და ვურევ კარგად. ინახება გადასარევად და არ ეწებება ერთმანეთს. გემრიელად მიირთვით. ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.