laika 0 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 ეეეჰ ამ გურულებს მარტო ბჟუტურიე ადესა გვაქ ამის დედა ვატირე ! ციტირება Link to post Share on other sites
mamuka grigolia 0 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 ეკალა გამოგრჩათ გივი ბატონო!!!! ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 მე მარტო სოკოს მომზადება მიყვარს, ეგეც იმიტომ რომ სხვის გარჩეულს ვერ ვენდობი, მოტანილს ხომ საერთოდ დანარჩენად კი მზამზარეულის მოყვარული ვარ ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 ეეეჰ ამ გურულებს მარტო ბჟუტურიე ადესა გვაქ ამის დედა ვატირე ! სიმღერა გაქვთ კარგი გურულებს სიმღერა რაც აუცილებელია სუფრისთვის ისე ბევრი კი ვიცინ შენ პოსტზე ციტირება Link to post Share on other sites
laika 0 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 ეკალა გამოგრჩათ გივი ბატონო!!!! ეკალა და ბარდი კი იცოცხლეთქვა ! ციტირება Link to post Share on other sites
laika 0 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 სიმღერა გაქვთ კარგი გურულებს სიმღერა რაც აუცილებელია სუფრისთვის ისე ბევრი კი ვიცინ შენ პოსტზე შენ იცინე და გურია მართლა გადაბომბილს გავს,ბოლო ბოლო 2 პრეზიდენტი გაზარდა გურიამ და კაციშვილი ყურადღებას არ აქცევდა მისდღემჩი ციტირება Link to post Share on other sites
BROWNING 349 Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 დღეს გავაკეთე მაგარი ხბოს ჩაშუშული. ციტირება Link to post Share on other sites
jaba 2 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 გუბე კახეთიო მარა რავიცი კახეთში იციან ბევრი ხორცი და მაგარი ღვინო მაგარი იმ მხრივ ბომბს რო ეძახიან იმერლები აი ამაში ვერ დაგეთანხმები ძმაო.არ ვიცი კახეთში შენ სად ხარ ნამყოფი და რა გაქვს ნანახი მაგრამ დამერწმუნე ცდები.თუ არადა რო ჩამობრძანდები და გავიცნობთ ერთმანეთს მაგი წარმოდგენა უნდა შეგაცვლევინო ჩემ კუთხეში სტუმრობით ციტირება Link to post Share on other sites
jaba 2 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) დავიჯერო ამას რაიმე სილამაზე,გემო და პეწი აკლია? Edited May 31, 2015 by JABA ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 JABA სხვა ვთქვი რამე :D ბევრი ხორცითქო და აგერ ბატონო თქვენ სურათებში. მე გურჯაანში და საგარეჯოში ვარ ნაყოფი კიდე ახმეტაში ყველგან ძირითადად შეჯიბრებების გამო კიდე ვარ 2 3 გან მარა მომკალი და არ მახსოვს სახელი ციტირება Link to post Share on other sites
jaba 2 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 გუბე აბა ძმაო პრასი არ მოდის ჩვენთან ხორცი უნდა ჭამო უკვე თორე ხო ხედავთ გენმოდიფიცირებულია ყველაფერი. :haha: ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 კახეთი საქართველოს ბეღელია, ყველაფერი კარგად მოდის. ხორცი და ღვინო კი ნამდვილად ელეხადაა, კიდე მეტი უნდა იყოს. ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 პური ხორბალი უნდა იყოს. მე სუფრაზე მქონდა საუბარი წინა პოსტებში და არა მარტო ხორცზე და პურზე ხორცი ყველა მთიან რეგიონშია ბლომად მე კერძები ვიგულისხმე და სუფრის სილამაზე საქართველოში გემრიალ და ლამაზ სუფრებს იმერეთი და შემდეგბსამეგრელოში აწყობენ აკეთებენ. ცუდად არ გამიგოთ მარა მთელ კახურ ხორცეულობას და ტონობით ღვინოს რაჭული ერთი ბოთლი ხვანჭკარა მოხარშული ვიჩინა და ლობიანი მირჳევნია ან გურული ბჟუტურიებადესა და ღვეზელები. აჭარლებს რო ქონდეთ ხაბაჯურისვგარდა რამე კაი იქნებოდა ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 გუბე ხვანჭკარის, ლორის და ლორიანი ლობუანების გემო ყველამ კი არ იცის შეკაცო ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 ლორი ვიჩინაა ვიჩინაა არაა ლორი არც შაშხი და არც ბეკონი რაჭული არი ვიჩინა და ლობიანიც რაჭულს ქვია სადაც მარტო ღორის ქონი და მარილია და არა იმას ხახვი შავი პილპილი და ასე შემდეგ (ჩაშუშული) როა ჩართული შIგნი ეს ვიდეო რაჭის თემაშიც დადე ციტირება Link to post Share on other sites
ი ლ უ შ ა 0 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 პური ხორბალი უნდა იყოს. მე სუფრაზე მქონდა საუბარი წინა პოსტებში და არა მარტო ხორცზე და პურზე ხორცი ყველა მთიან რეგიონშია ბლომად მე კერძები ვიგულისხმე და სუფრის სილამაზე საქართველოში გემრიალ და ლამაზ სუფრებს იმერეთი და შემდეგბსამეგრელოში აწყობენ აკეთებენ. ცუდად არ გამიგოთ მარა მთელ კახურ ხორცეულობას და ტონობით ღვინოს რაჭული ერთი ბოთლი ხვანჭკარა მოხარშული ვიჩინა და ლობიანი მირჳევნია ან გურული ბჟუტურიებადესა და ღვეზელები. აჭარლებს რო ქონდეთ ხაბაჯურისვგარდა რამე კაი იქნებოდა ღორის ხორცი, გამოყვანილი ვიჩნა გურიის განუყოფელი ნაწილიცაა, მარტო რაჭული არ გეგონოს , რაც შეეხება ადესას ეგ მართლა არაა გურული და საერთოდ ქართულიი. გურული არის ჩხავერი, საკმიელა, მტევანდიდი, ჯანი და ა.შ. რაც შეეხება აჭარას აჭარული ბორანო, კაიმაღი, დაპწნილი ყველი, ყურუთი, გურულ–აჭარილი კეჟერა.. ასევე ღვინო საწურავი იგივე საწური ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 ი ლ უ შ ა ლორს კახელებიც აკეთებენ და ყველგან სადაც ღორი ყავთ და შეშა აქვთ, მაგრამ რაჭულს ვერცერთი შეედრება. ერთი თვე რაჭველის გარდა ვინ უბოლებს, სიდინჯეა აქ საჭირო გუბე "ვიჩინა" არაა ქართული და არც რაჭული. რაჭველები კი ვეძახით დიდწილად მასე, მაგრამ არაა სწორი, სწორია - რაჭული ლორი. შეეგუე ამ ფაქტს, მე შევეგუე უკვე ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 (edited) ყოველ წელს პაპაჩემი მინიმუმ 3 ღორს ზრდიდა, რომ წამოვიზარდეთ, მერე ოთხზე ნაკლები არა ჰყოლია. 150-ათ კგ-ზე მეტს არ ზრდიდა, თან ისე აკეთებდა, ერთი თვე მაგრა აჭმევდა, მერე უზღუდავდა საკვებს. ამიტომ გაჭრილს ჰქონდა დაზოლილი ხორცი. დიდი და მაღალ ჭერიანი სათონე გვქონდა, ყოველ კვირა აცხობდა ბაბო თონის პურს, ჰოდა კასრში დამარილებულ ბარკალ-ნეკნებს მიჩენილი ჰქონდათ ადგილი თონის თავზე. ნაკვერცხალი არ ცივდებოდა, როგორც მაგ ფილმშია, ჩვენ ცოტა სხვა მასალას ვიყენებდით, ძირითადად ვაშლის, ბლის, ან მსხლის ჯირკებს. თორნიკე, შენ წარმოიდგინე და ერთ თვეზე მეტი ეკიდა ეს სანუკვარი სასუსნავი და იბოლებოდა, ოღონდ მარლაში გვქონდა გახვეული ისე, ბუზი და კრაზანა რომ ვერ მიკარებოდა. ისეთ ღორს ქონს ადნობდა ბებიაჩემი, ახლაც რომ ჩამოვარდება ლაპარაკი მსგავს თემაზე უბანში, ყველა ერთხმად ამბობს, მასეთ ღორის ქონს და ერბოს ვერავინ აკეთებსო. გუბე ეს ბიჭი კიდევ ინფარქტს ამკიდებს. ლორი არა, ვიჩინაოოო. ღმერთო, ერთი პატარა ასტეროიდი მთხლიშე რაა. Edited June 1, 2015 by ელჩი ციტირება Link to post Share on other sites
Gurulo 154 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 გევედი აქედან სასწრაფოდ, თორემ დავიხრჩობი ნერწყვდენით. ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 ღორის ხორცი, გამოყვანილი ვიჩნა გურიის განუყოფელი ნაწილიცაა, მარტო რაჭული არ გეგონოს , რაც შეეხება ადესას ეგ მართლა არაა გურული და საერთოდ ქართულიი. გურული არის ჩხავერი, საკმიელა, მტევანდიდი, ჯანი და ა.შ. რაც შეეხება აჭარას აჭარული ბორანო, კაიმაღი, დაპწნილი ყველი, ყურუთი, გურულ–აჭარილი კეჟერა.. ასევე ღვინო საწურავი იგივე საწური შენ ისეთი რამეები ჩამოთვალერ მაგას ჩვეულებრივბი მოკვდავები ნახულობენ __??? ბევრი სუ პირველად გავიგონე ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 თორNიკე ელჩი ვიჩინა თვითონ სადაური სიტყვაა და საიდან მოხვდა რაჭაში? ციტირება Link to post Share on other sites
გიორგი 46 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 გუბე შენ წარმოიდგინე და რაჭველებიც მიჰყავდათ რუსის ჯარში. ციტირება Link to post Share on other sites
gube 20 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 ელჩი ჯიუტი ვარ ციტირება Link to post Share on other sites
laika 0 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 ღორის ხორცი, გამოყვანილი ვიჩნა გურიის განუყოფელი ნაწილიცაა, მარტო რაჭული არ გეგონოს , რაც შეეხება ადესას ეგ მართლა არაა გურული და საერთოდ ქართულიი. გურული არის ჩხავერი, საკმიელა, მტევანდიდი, ჯანი და ა.შ. რაც შეეხება აჭარას აჭარული ბორანო, კაიმაღი, დაპწნილი ყველი, ყურუთი, გურულ–აჭარილი კეჟერა.. ასევე ღვინო საწურავი იგივე საწური ა ბიჯო კაცი,წამომეშველე ცოტა ძამა,რძის პროდუქტების დიდი თაყვანისმცემელი არ ვარ მარა კეჯერა გლიჯავს,რა გვქონია კიდე გურულება,მომაბრუნეთ ვინცხააამ ! :haha: ციტირება Link to post Share on other sites
courage 2 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 ელჩი გიო, ძველი წესის თანახმად, ღორი იკვლებოდა შობა დილით და დაფელიკდებოდა. ვინაიდან ზამთარში მწერბი არ არიან, არავითარ მარლას არ საჭიროებდა. ციტირება Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.